„Queen“ koncertas Kaune: gerbėjai prie scenos laukė 5 valandas | Kas vyksta Kaune

„Queen“ koncertas Kaune: gerbėjai prie scenos laukė 5 valandas

delfi.lt 2017/11/17 21:41

Penktadienio vakaras Kaunui ypatingas – Lietuvoje pirmą kartą koncertuoja visų laikų garsiausia roko grupė „Queen“. Tai vienintelis roko žvaigždžių pasirodymas Baltijos šalyse. Prie scenos DELFI pakalbinti žiūrovai pasakoja, kad dėl geresnių vietų „Žalgirio“ arenoje laukia jau nuo 15 val., nors pasirodymas numatytas tik 20 val.

Pirmieji akordai, ant scenos pasirodo Adamas Lambertas. „We will we will rock you“, – kelis kartus pakartoja atlikėjas ir nuskamba pirmoji koncerto daina.

Skambant „Another One Bites The Dust” minia kaip reikiant įsisiautėjo. „Galit ir dar geriau“, – šaukė Adamas.

Scenoje netrūko vaizdo ir technikos netikėtumų. Dainą „Killer Queen“ Lambertas atliko ant didžiulės scenoje pasirodžiusios galvos.

„Sveiki, susipažinkit, tai Frenkas. Jis visą dieną prilipęs man prie užpakalio. Ar jūs gerai nusitenkę?“, – klausė atlikėjas.

„Noriu padėkoti dviem legendom, su kuriais dabar esu ant scenos. Brianas May’us ir Rogeris Tayloras, ponios ir ponai“, – scenos vilkus pristatė Adamas. Minia legendinius grupės narius pasitiko gausiais šūksniais ir aplodismentais.

„Kiekvieną kartą lipdamas ant scenos, jaučiuosi pagerbtas, kad galiu būti prie šių žmonių. Žinau, kad daugelis iš jūsų mano „jis ne Fredis“. Ponios ir ponai, neįmano pakeisti vieno vienintelio Dievo – Fredžio Mercury. Aš toks pat jo fanas, kaip ir jūs“, – sakė A. Lambertas.

„I Want It All“ – hitas, kurio metu kilnojosi „Žalgirio“ arenos stogas. Susirinkusieji tiesiog šėlo kartu su „Queen“ nariais.

Grupės gitaristas May’us atliko kai ką, kas gerokai sujaudino ir taip puikiai nusiteikusią publiką. Atsinešęs kamerą su selfie stick, įsiamžino milžiniškoje visos arenos asmenukėje.

„Ši lazda iš tikrųjų nėra skirta fotografuoti save. Ji skirta tam, kad įamžintum nuostabias vietas, kuriose apsilankei. Čia nuostabu“, – Lietuvos publiką gyrė legendinis gitaros virtuozas.

Prieš prasidedant koncertui, organizatoriai informavo, kad tikimasi milžiniško gerbėjų anšlago ir jų prognozės pasitvirtino – „Žalgirio“ arena sausakimša. Tarp žiūrovų galima sutikti vokiečių, lenkų ir kitų svečių iš kaimyninių šalių.

„Queen“ yra viena geriausių grupių populiariosios muzikos istorijoje: pasaulyje parduota per 300 mln. jos įrašų. 1990 m. grupei buvo įteiktas specialus apdovanojimas už nuopelnus britų muzikai, o 2001 m. „Queen“ buvo įtraukta į „Rock‘n‘rollo šlovės muziejų“.

Roko muzikos grupė per savo gyvavimą pardavė šimtus milijonų albumų, ji yra pelniusi neįtikėtiną skaičių pačių svarbiausių apdovanojimų, daugybė jos albumų ir kūrinių pasiekė aukščiausias „topų“ vietas. Gausybė ištikimų gerbėjų, kurie „Queen“ žavisi ir šiandien, įrodo – tai viena žymiausių visų laikų grupių. Net ir po tragiškos vokalisto Freddie Mercury mirties „Queen“ išlieka vienu labiausiai mylimų muzikos kolektyvų.

Pastaruosius keletą metų grupės vokalistas yra jaunas ir talentingas amerikiečių dainininkas Adamas Lambertas, išgarsėjęs dar prieš „Queen“ kvietimą prisijungti. Kartu su originaliais grupės Adamas pirmą kartą pasirodė 2009-aisiais – muzikinio TV šou „American Idol“ finale. Po to jie kartu grojo „MTV Europe“ muzikos apdovanojimų ceremonijoje. Netrukus A.Lambertas tapo nuolatiniu „Queen“ pasirodymų dalyviu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA