Kas vyksta Kaune lapkričio 17-19 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune lapkričio 17-19 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi /R. Tenio nuotr.

Oras rytais jau kvepia šalčiu, kartais iš dangaus krenta šlapios snaigės, pamažu vis daugiau vitrinų papuošia kalėdiniai ornamentai ir įvairiaspalvios lemputės… Taip, kalbu apie nenumaldomą laiko tėkmę, nes paskutinis rudens mėnuo jau persiverčia į antrąją pusę ir pamažu estafetę perduoda žiemai ir šventiniam maratonui.

Bet iki tikrųjų švenčių dar yra ką nuveikti, o ir orai leis tą padaryti – nors šiluma tikrai nelepins, o rytais galima tikėtis ir apšalusių automobilių stiklų ir slidaus kelio, bet lietus gąsdins tik penktadienio popietę. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O dabar eilė renginių apžvalgai, nes Kaunas stengiasi pasirūpinti, kad net tamsiausi vakarai būtų spalvoti ir įsimintini.

Parodos „Bitės“ atidarymas

Penktadienio popietę organizatoriai kviečia į parodos „Bitės“ atidarymą Tado Ivanausko zoologijos muziejuje. Renginyje suaugusių ir vaikų lauks įdomūs susitikimai su parodos autoriais bei gamtininku Selemonu Paltanavičiumi. Mažųjų lauks edukacinė programa, o visus atvykusius vilios miško medus ir įdomios istorijos. Renginys nemokamas.

Keliautojas Robertas Pogorelis: „Autostopu dėl idėjos“

Keliauti galima pasyviai arba aktyviai, lėktuvu arba laivu, nuosavu automobiliu arba pėsčiomis. O ką esate girdėję apie keliavimą autostopu? Apie varžybas autostopu? Suomijoje? Lietuvoje? Ką apskritai reiškia autostopas ir kaip apkeliauti pasaulį tokiu būdu? Visus atsakymus penktadienį, 17:30 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje atskleis kelionių autostopu entuziastas Robertas Pogorelis. Edukacinis užsiėmimas nemokamas.

Kauno šviesų festivalis

Spalvose jau skendo pėsčiųjų tiltas į Nemuno salą ir Soboras… Artėjant gruodžiui atėjo dar vienas penktadienis ir šįkart – jau Kauno pilies eilė. Penktadienio vakarą „Kauno šviesų festivalio“ organizatoriai ir menininkų komanda pateiks vieną seniausių Kauno objektų visai kitoje šviesoje (tiesiogine prasme!). Pasigrožėti šviesų pasiglemžta pilimi galėsite iki pat pirmadienio ryto. Reginys, žinoma, nemokamas.

Blogiausio visų laikų filmo peržiūra

Dažniausiai žmonės į kino sales renkasi žiūrėti naujų arba tik labai gerai įvertintų filmų. Kino centras „Romuva“ nusprendė laužyti šį stereotipą ir kauniečius bei miesto svečius kviečia pasižiūrėti vieną blogiausių visų laikų filmą „Kambarys“. 2003-iaisiais metais išleista kino juosta susilaukė didelio žiūrovų nepasitenkinimo, vaidybą jie įvertina kaip tragiška, o scenarijaus absurdiškumas verčia žiūrovus mėtyti maisto likučius į ekraną. Susidomėjot? Iššūkis laukia penktadienio vakarą, dalyvavimas mokamas.

Spektakliai „Agnes first part act one“ & „China’30“

Lietuvio sumanytas performansas “Agnes. Pirma dalis. Pirmas veiksmas” skirtas Meksikoje kuriančiai ir gyvenančiai menininkei, šokėjai, performerei Ines Herrera Campa. Po jo seks belgų choreografės Liza Baliasnaja pasirodymas „China’30“. Šio trumpo renginio metu Liza kviečia žiūrovus kartu prisiminti jos kelionę į Kiniją. Renginys nemokamas.

Rudeninė talka Vi-ajame Forte

XIX a. menanti Kauno tvirtovė ilgą laiką buvo užmiršta: jos nepriežiūra lėmė prastą pastatų būklę, žemėmis ir šiukšlėmis užpiltą ir dėl to nepilnai funkcionuojančią drenažo sistemą ir daug kitų iššūkių, kuriuos reikia įveikti norint pritaikyti tvirtovę šiandienos poreikiams. Pagrindinis darbas – nuo šiukšlių ir medžių išvalyti artilerijos kiemus. Darbo įrankiais pasirūpins organizatoriai.

Orientavimosi žaidimas „Miesto gatvėmis“

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia kauniečius judėti ir rinktis sveikatai palankų laisvalaikį dalyvaujant nemokamame orientavimosi žaidime „Miesto gatvėmis“! Žaidimo dalyviai turės puikią galimybę iš naujo atrasti Kauno miestą, praeiti pamirštomis ir seniai lankytomis gatvėmis bei aktyviai, naudingai ir linksmai praleisti laiką. Būtina išankstinė registracija, dalyvavimas nemokamas.

Lietuvos studentų sporto festivalis

Atšalus orams ir prailgus vakarams, mėgstame susisukti į pledą ir nekelti kojos iš namų. Ypač tai mėgsta studentai – slegia ne tik oras, bet ir susikaupę nepristatyti namų darbai. Festivalis, kita vertus, kviečia laužyti nusistovėjusį tingaus studento stereotipą ir susitikti šeštadienį lengvosios atletikos manieže bei besivaržant pramankštinti atšalusius raumenis. Renginys nemokamas.

„TEDxKaunas“: Unbox the future

TED konferencijos – tai daugiau nei 20 metų vykstantys išskirtiniai renginiai, kurių metu garsiausi pasaulio mąstytojai ir veikėjai per 18 ar mažiau minučių perduoda svarbiausią savo gyvenimo žinią. Ne išimtis ir šį sekmadienį Kaune vyksiantis renginys „TEDxKaunas“, kuris šiemet kvies susimąstyti apie ateitį ir mūsų pačių indėlį į geresnį rytojų. Dalyvavimas mokamas.

Nors dienos ir trumpėja, sąrašas renginių, kuriuos rekomenduojame aplankyti, tikrai nesiruošia susitraukti. Ir kaip visada – jis būtų dar ilgesnis, jeigu surašytume viską, tad didžiąją dalį savaitgalio renginių rasite mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA