Nustatytas neblaivumas Pravieniškių atvirosios kolonijos atstovui kainavo darbo vietą | Kas vyksta Kaune

Nustatytas neblaivumas Pravieniškių atvirosios kolonijos atstovui kainavo darbo vietą

BNS 2017/11/15 10:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Iš pareigų atleistas neblaivus darbe rastas Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijos direktoriaus pavaduotojas Darius Prokarenka.

Jis atleistas jo paties prašymu, BNS trečiadienį sakė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis. Įsakymą dėl jo atleidimo priėmė laikinasis Kalėjimų departamento vadovas Viktoras Davidenka.

Spalio 26 dieną apie 9 val. gavus anoniminį pranešimą, buvo patikrintas dviejų Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnų blaivumas. Per pirminį patikrinimą alkoholio kiekio matuokliu įstaigos direktoriaus pavaduotojui D. Prokarenkai buvo nustatytas 0,7 promilės girtumas, šios įstaigos Administracijos skyriaus viršininkui Virginijui Zabarauskui – 0,6 promilės girtumas.

Abu pareigūnai su alkoholio kiekio matuoklio rodmenimis nesutiko, todėl buvo nuvežti į Kauno klinikas kraujo mėginiui paimti.

Dėl galimai šiurkščių tarnybinių nusižengimų Kalėjimų departamente pradėti tarnybiniai patikrinimai. Pasak departamento, pareigūnui, atleistam iš tarnybos savo noru, tarnybinis patikrinimas tęsiamas toliau. Jo rezultatai turėtų būti perduoti Valstybės tarnybos departamentui.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA