Šiandien neįvykdžiusiems šio reikalavimo vairuotojams gresia nuostoliai | Kas vyksta Kaune

Šiandien neįvykdžiusiems šio reikalavimo vairuotojams gresia nuostoliai

delfi.lt 2017/11/10 09:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo lapkričio 10 iki kovo 31 d. Lietuvos keliuose draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Kelių eismo dalyviai perspėjami, kad nuo penktadienio automobilių su vasarinėmis padangomis vairuotojai rizikuoja ne tik būti nubausti policijos pareigūnų, bet ir prarasti transporto priemonės techninės apžiūros taloną.

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, jog lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm (minimalus leidžiamas). Kad vairuotojas lengviau galėtų nustatyti ar padangos atitinka techninius reikalavimus, kai kurie gamintojai protektoriaus grioveliuose įtaiso juosteles – indikatorius. Jeigu padangos protektoriaus briauna susilygina su juostele, vadinasi padangas laikas keisti.

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. leidžiama eksploatuoti ir žiemines padangas su dygliais. Dygliuotomis žieminėmis padangomis aprūpinti automobiliai turi būti paženklinti apie tai informuojančiu „dyglio“ ženklu.

Nepasikeitusiems vasarinių padangų į žiemines ir važiuojantiems keliuose gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 40 eurų. Tačiau svarbiausia yra saugumas – sustabdę transporto priemonę su vasarinėmis padangomis policijos pareigūnai turi teisę naikinti automobilio techninės apžiūros galiojimą ir nuo panaikinimo akimirkos jo nebegalima eksploatuoti kelyje.

Be to, jeigu eismo įvykį sukelia netinkamomis padangomis „apautas“ automobilis, jo savininkas draudimo išmokos gali negauti net ir turėdamas Kasko draudimą. Draudimas negalioja tada, kai eismo įvykio priežastimi yra eksploatacijai netinkamos arba draudžiamos padangos. Pavyzdžiui, jeigu eismo įvykis nutinka sningant lapkričio 12 dieną ir jį sukėlęs automobilis yra su vasaros sezonui skirtomis padangomis, arba jeigu jo žieminių padangų protektoriaus gylis yra mažesnis nei 3 mm.

Jeigu avariją sukelia netinkamomis padangomis „apautas“, tačiau privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą turinčio automobilio vairuotojas, nukentėjusiam eismo įvykyje žmogui žala bus kompensuota. Tačiau draudimo bendrovės vėliau tą pačią sumą gali išsireikalauti iš kaltininko.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA