Neblaivus darbe pasirodęs Seimo narys pats sėdo ir už vairo | Kas vyksta Kaune

Neblaivus darbe pasirodęs Seimo narys pats sėdo ir už vairo

BNS 2017/11/09 14:39
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį žurnalistams Linas Balsys į alkotesterį pripūtė 1,82 promilės. Po savanoriško patikrinimo operatyviai iš rūmų pasišalinusiam Seimo nariui gresia nemenki nemalonumai darbovietėje, atsakyti gali tekti ir teisėsaugai.

Anot Seimo pirmosios vicepirmininkės Rimos Baškienės, jei pasitvirtins, kad L. Balsys pasirodė neblaivus, jam gresia apkalta.

Reikia padėti gydyti ligą

„Žinau, kad jis savanoriškai sutiko papūsti į alkotesterį ir pripažįsta turbūt tą normą, kad ji negalima. Mes besąlygiškai turėtume neleisti ir turėtų jis nedirbti tokiu metu“, – situaciją komentavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Kartu jis pabrėžė, kad reikia ieškoti būdų, kaip padėti parlamentarui, nes alkoholizmas esanti liga.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė ketvirtadienį vylėsi, kad L. Balsys daugiau neblaivus nebus Seime ir institucijos nediskredituos. „Galbūt tai vienkartinis atvejis ir jis skirs dėmesį savo sveikatai, jeigu yra priklausomybė“, – svarstė ji. Pasak R. Tamašunienės, kad būtų pradėta apkalta Seimo nariui, reikėtų fiksuoti šiurkštų Konstitucijos pažeidimą.

L. Balsys žurnalistams prisipažino į Seimą atvykęs automobiliu. Jis nepripažino, kad yra girtas ir teigė, kad tikrintuvas greičiausiai yra sugedęs. Visgi tuo pačiu alkoholio tikrintuvu pasitikrinus parlamentarei Aušrai Maldeikienei, šis parodė 0 promilių. Tai leidžia daryti manyti, kad prietaisas nebuvo sugedęs. Netrukus po to Seimo narys iš parlamento dingo, jo padėjėja žurnalistams sakė, kad jis išvyko, tačiau ji negalėjo pasakyti, ar jis pats vairavo mašiną. Visgi Seimo vaizdo kameros užfiksavo, kaip parlamentaras pats sėda prie vairo ir išvažiuoja savo automobiliu.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.

Elgesį vertins partija

Lietuvos žaliųjų partijos nario L. Balsio elgesys, kai šis pasirodė Seime, kaip įtariama, neblaivus, nėra pateisinamas, sakė partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas. Anot jo, partija žada visokeriopą pagalbą L. Balsiui „sprendžiant sveikatos problemas“, tačiau taip pat svarstys jo tolesnį dalyvavimą su šia politine jėga.

„Apgailestaujame dėl Lietuvos žaliųjų partijos Seimo nario Lino Balsio nepriimtinų ir su Seimo nario pareigomis nesuderinamų veiksmų. Situacija rodo, kad Seimo narys turi sveikatos problemų, kurios nedelsiant turi būti sprendžiamos. Lietuvos žaliųjų partija Liną Balsį pažįsta kaip atsidavusį ir profesionalų politiką bei atsakingą žmogų, tačiau jo poelgis atvykstant į darbą neblaiviam nėra pateisinamas“, – teigiama partijos pirmininko pranešime.

„Atsakingi partijos organai susidariusią situaciją išnagrinės kuo objektyviau ir nedelsdami imsis reikalingų veiksmų, įvertinant tolesnes Lino Balsio galimybes dalyvauti partijos veikloje”, – pridūrė R. Lapinskas.

Pranešta policijai

Policija tikrina Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų perduotą informaciją, jog Seimo narys L. Balsys ketvirtadienį iš parlamento išvyko savo automobiliu, kaip manoma, neblaivus.

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius informavo, kad komisariatas 12.12 val. gavo pranešimą iš VAD budėtojų dalies, jog prieš vidurdienį L. Balsys išvyko iš Seimo rūmų automobiliu „VW Caddy“. Įtariama, kad jis gali būti neblaivus. Policija nurodo šiuo metu dar tikrinanti gautą informaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA