Į naują gamyklą investuota viena iš didžiausių sumų Lietuvos istorijoje | Kas vyksta Kaune

Į naują gamyklą investuota viena iš didžiausių sumų Lietuvos istorijoje

BNS 2017/11/08 10:42
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Vokietijos automobilių komponentų pramonės milžinė „Continental“ ir Lietuvos Vyriausybė trečiadienį pasirašė investicijų sutartį bei susitarimą dėl bendradarbiavimo – Vokietijos bendrovė įsipareigojo investuoti 95 mln. eurų į naują gamyklą Kauno rajone, o Vyriausybė – jai padėti ir laiku suteikti visus leidimus.

„Tai bus didžiausios investicijos į gamybinį projektą Lietuvos istorijoje. Tai paveiks šimtus mūsų šeimų ir prisidės prie dirbančiųjų kompetencijų tobulinimo“, – spaudos konferencijoje kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis.

„Buvo įdėta daug darbo ir pastangų, kad „Continental“ būtų čia“, – pridūrė premjeras.

Įmonės „Continental Automotive Lithuania“ vadovas Shayanas Ali (Šajanas Ali) sakė, kad gamykla bus statoma Kauno pramoninėje zonoje, tačiau konkrečios vietos neįvardijo.

„Mes turime vietą Kauno pramoninėje teritorijoje. Mes diskutuojame, dabar vyksta derybos. Aš sakyčiau, kad tiesiog reikėtų palaukti, nes derybos beveik baigtos. Ta vieta yra ten, kur daugiausiai yra išvystyta industrijos“, – kalbėjo S. Ali.

Tikėtina, kad gamykla iškils Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje.

Anot S. Ali, „Continental“ negąsdina galimas darbo jėgos trūkumas – jo teigimu, naujos investicijos galėtų pristabdyti emigraciją iš šalies.

„Mes jaučiame, kad kursime darbo vietas, kurios pritrauks jūsų žmones pasilikti šalyje ir nevažiuoti kitur. Mes taip pat atveriame duris žmonėms, kurie išvažiavo“, – kalbėjo S. Ali.

Anot jo, darbo rinkos pigumas nebuvo lemiamas veiksnys, pasirenkant vietą investicijai.

„Jūs esate ne pigiausi, bet jūs esate kompetentingi. Mes žiūrime ne tik į darbo jėgos prieinamumą, bet ir į kitus veiksnius, kai nusprendžiame ateiti. Žiūrime į sugebėjimus, ambicijas, išsilavinimą ir anglų kalbos žinias, nes esame tarptautinė kompanija“, – tvirtino S. Ali.

„Continental“ viceprezidentas Peteris Gruenas (Piteris Griunas) kalbėjo, kad kurtis Lietuvoje bendrovę paskatino išsilavinusi darbo jėga.

„Kodėl Lietuva? Mes palyginome visas Europos valstybes. Žmonės daro įtaką ir taip buvo šiuo atveju. Mes ieškome išsilavinusių žmonių“, – tvirtino P. Gruenas.

S. Ali teigimu, Vyriausybė susitarimu įsipareigojo bendradarbiauti su „Continental“, kad gamyklos statyba būtų sklandi.

„Jie įsipareigojo su mumis dirbti ir padėti tvarkant visus dokumentus – leidimus ir panašius dalykus. Mes esame naujokai. Jie dirbs kartu su mumis, kad mums padėtų suprasti taisykles ir reguliavimą“, – teigė būsimos „Continetal“ gamyklos Kaune vadovas.

„Continental“ praėjusią savaitę pranešė, kad į elektronikos komponentų gamyklą investuos 95 mln. eurų. Tai bus didžiausia plyno lauko investicija Lietuvoje pastaraisiais metais ir viena didžiausių Lietuvos istorijoje.

„Continental“ gamins keleivių saugumo bei išmaniosios pagalbos vairuotojui sistemas – durų ir sėdynių kontrolės elementus, išmanias automatines langų užtamsinimo sistemas, greičio palaikymo sistemos sensorius bei priekinius radarus automatinio stabdymo funkcijai.

1871 metais įkurtos „Continental“ pajamos pernai siekė 40,5 mlrd. eurų. 56 pasaulio šalyse jos įmonėse dirba 227 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA