Šiuolaikinė žiniasklaida – miesto bendruomenės dalis | Kas vyksta Kaune

Šiuolaikinė žiniasklaida – miesto bendruomenės dalis

R. Tenio nuotr.

Prieš porą savaičių oficialiai Kaune duris Laisvės alėjoje atvėręs bendradarbystės centras „Happspace Bankas“ tapo naujaisiais portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijos namais. Planuojama, kad naujos erdvės suteiks daugiau galimybių bendrauti su miesto bendruomene, organizuoti renginius, atviras redakcijos durų dienas.

[galerija kiek=”8″]

Naujosiose patalpose redakcija įsikūrė dviejuose atskiruose kabinetuose, pastoviam darbui sukurtos 8 darbo vietos bei galimybė keliems darbuotojams dirbti „co-working“ erdvėje. Šiuo metu portalą valdančioje įmonėje MB „Kas vyksta“ įdarbinti 7 darbuotojai, iš kurių 5 yra atsakingi už turinio kūrimą. Keletas kūrybinių darbuotojų su portalu bendradarbiauja kaip laisvai samdomi autoriai.

Didžiuojamės, kad su tokia nedidele, bet labai kūrybiška ir nuolat besimokančia komanda pasiekėme tokių rezultatų – esame ne tik didžiausias, bet ir daugiausiai skaitytojų simpatijų pelnantis naujienų apie Kauną portalas. Vien socialiniame tinkle Facebook mūsų sekėjų skaičius tuoj pasieks 200 tūkst. narių. Manau, skaičiai kalba patys už save“, – sako portalo redaktorė, žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė.

Gemius Audience“ duomenimis, spalio mėnesį portale „Kas vyksta“ apsilankė 318 tūkst. vartotojų. Skaičiuojama, kad per mėnesį miesto naujienas skaito beveik 90 tūkst. vartotojų kompiuteriuose ir dar 70 tūkst. mobiliuose įrenginiuose. Didelio populiarumo susilaukia ir kasvyksta.lt renginių kalendorius, apžvelgiantis didžiuosiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius. Informacijos apie renginius talpinimas yra nemokamas.

„Sunku patikėti, kad prieš aštuonis metus socialiniame „Facebook“ tinkle gimęs pilietinės žiniasklaidos projektas, vykdytas grynai iš entuziazmo ir meilės Kaunui, tapo rimta atsvara tradicinėms žiniasklaidos priemonėms, veikiančioms dešimtmečius. Labai dėkoju visiems skaitytojams, kurie mus palaikė, siuntė medžiagą ir dabar labai daug mūsų turinio sukuria pilietiški skaitytojai, kuriems rūpi, kas vyksta jų mieste“, – sako vienas iš portalo įkūrėjų ir jo vadovas Vaidas Pilkauskas.

V. Pilkauskas įsitikinęs, kad „Kas vyksta Kaune“ ir ateityje išlaikys bendruomenės principu kuriamos žiniasklaidos formą, laikysis operatyvumo, objektyvumo ir aktualumo principų, kurių efektyvumą įvertino ne tik Kauną valdančios ir tvarkančios organizacijos, bet ir verslo, švietimo, kultūros ir kitos miesto bendruomenės.

Naujojo bendradarbystės centro „Happspace Bankas“ bendrosios erdvės, kuriose yra erdvi virtuvė, susitikimų kambariai, bus įrengta kavinė sufleruoja redakcijai naujų sumanymų, kurių metu atsirastų galimybė iš arčiau pabendrauti su skaitytojais, organizuoti aktualias diskusijas, renginius.

Visi sumanymai bus aprašyti ir paskelbti „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams jau šiemet.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA