Išmonės netrūksta: Kauno kalėdinei eglei bus naudojamos tonos kavos tirščių | Kas vyksta Kaune

Išmonės netrūksta: Kauno kalėdinei eglei bus naudojamos tonos kavos tirščių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gruodžio 2 d. Kauno Rotušės aikštėje įžiebiama Kalėdų eglė taps pirmąja šalyje, apšviesta aplinkai draugiška elektros energija. Jai pagaminti bus naudojami kavos tirščiai, kuriuos rinkti kviečiamos visos Kaune veikiančios įmonės, organizacijos, neabejingos aplinkosaugos problemoms ir puoselėjančios atsakingą požiūrį į verslą.

Jau dabar pas jas atvykti, pristatyti projektą bei tirščiams skirtą talpą pasiruošę projekto ambasadoriai. Gruodžio mėnesį prisidėti prie Kalėdų eglės apšvietimo galės ir visi norintys Kauno gyventojai.

„Kiekvienam, mėgstančiam kavą, tenka ne tik malonumas ją geriant, bet ir rūpestis po jos liekančiais tirščiais. Paprastai juos išmetame kartu su kitomis buitinėmis atliekomis. Jų kiekiai kavinėse, restoranuose, degalinėse, galiausiai – verslo centruose išauga tiek kartų, kiek juose lankosi, dirba žmonių. Ką daryti su tiek kavos tirščių? Mums šis klausimas nedavė ramybės ne vienerius metus, todėl iš karto susidomėjome partnerių pasiūlytu tirščių perdirbimo būdu. Dėjome visas pastangas, kad projektas startuotų prieš didžiąsias metų šventes, o pirmieji jo rezultatus galėtų įvertinti Kauno miestas ir jo gyventojai“, – sako „Paulig Coffee Lietuva“ direktorius Mindaugas Čalka.

„Biuruose per metus surinkome ir mūsų biodujų jėgainėms perdavėme 14 tonų kavos tirščių. Juos perdirbus pagamintos elektros užtektų nuvažiuoti 41 tūkst. km elektromobiliu arba tenkinti 28 statistinių šeimų viso mėnesio elektros energijos poreikį.Kauno Kalėdų eglei ir dekoracijoms bus naudojama elektra, pagaminta tausojant aplinką“, – sako „Modus Energy“ atstovas Linas Jurgutis.

Prisidėti prie projekto ir aplinkai draugiškos elektros energijos Kauno eglei gamybos gali visos mieste veikiančios įmonės bei organizacijos, kurių ofisuose ruošiama ir geriama kava, taip pat – verslo centrai, kavinės ir restoranai, kitos maitinimo ir pramogų vietos. Susidomėjimą išreiškusias organizacijas aplankys projekto ambasadorius, kuris pristatys kavos tirščiams rinkti skirtą talpą bei pasirūpins jos periodišku pakeitimu.

Biodujų jėgainėje pagaminta elektra perduodama „Energijos skirstymo operatoriui“, kurio tiekiama elektros energija Kauno rotušėje bus naudojama nušviesti Kalėdų eglę bei šalia įrengti numatytas šventines dekoracijas.

Kauno įmonės, norinčios, kad iš jų kavos tirščius surinktų projekto ambasadoriai, kviečiamos kreiptis telefono nr. +370 683 39376. Visa informacija apie projektą, kavos surinkimo ir perdirbimo procesus pateikiama čia. Kavos tirščiai iš užsiregistravusių įmonių bus renkami visą lapkričio mėnesį. O gruodį Kauno Rotušės aikštėje bus įrengtas konteineris, į kurį kavos tirščius galės nešti visi norintys Kauno miesto gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA