„Sushi Miestas“ sėkmės istorija: jau džiugina japoniškos virtuvės mėgėjus ir Kaune | Kas vyksta Kaune

„Sushi Miestas“ sėkmės istorija: jau džiugina japoniškos virtuvės mėgėjus ir Kaune

„Sushi miestas“ nuotr.

Atsigaunantis Kaunas ne tik džiugina kauniečius bei miesto svečius, bet ir įtraukia į augimo ir pokyčių procesą. Būtent atsigaunančio miesto idėja ir paskatino miesto pakraštyje esančio populiaraus sušių baro įkūrėjus plėstis ir žengti didelį žingsnį pirmyn – taip Savanorių prospekte išdygo jau antrasis „Sushi miestas“.

[galerija kiek=”4″]

Vaišvydavoje klientų srautus jau kelerius metus pritraukiantis sušių baras, mėnesio pradžioje duris atvėrė ir Savanorių prospekte 276, dar dažais kvepiančiame pirmajame „Žaliakalnio terasų“ aukšte. Vieta pasirinkta itin strategiškai – pastatas stūkso trijų gyvenamųjų rajonų susikirtimo vietoje, tad pasiekti naująjį sušių barą – paprasta ir patogu, o pačiame statinyje žmonės, pasportavę priešais sušių barą įsikūrusiame sporto klube, dažnai neaplenkia ir „Sushi miesto“, norėdami nuraminti skrandžius lengvu, bet sočiu maistu.

Direktorius Vitoldas Zaicevičius teigia, jog idėja keltis arčiau klientų kirbėjo jau kurį laiką, mat pastabų, kad pamėgta vieta įsikūrusi pakankamai toli, iš klientų sulaukdavo dažnai, tačiau prieš žengiant tokį žingsnį reikėjo daug nuveikti – susitaupyti naujoms patalpoms, išsirinkti tinkamą vietą, praplėsti komandą.

Svarbiausia – kokybė ir geras įspūdis

Kai prieš daugiau negu trejus metus Vytautas Vaičiukynas ir Vitoldas Zaicevičius įkūrė „Sushi miestą“ Vaišvydavoje, vaikinams buvo svarbiausia, jog sušių baras atliktų pačią svarbiausią funkciją – apsilankantiems garantuotų skanų ir kokybišką maistą. Dabar, įrengiant naujas patalpas, įkūrėjai daugiau dėmesio skyrė ir jaukesniam interjerui, ir naujesniems įrenginiams, palengvinantiems virtuvės buitį.

Virtuvės vadovas garantuoja, jog pačių sušių kokybė dėl restoranų plėtros – nesuprastės. „Nors tiekėjai kartais ir bando pasiūlyti pigesnes alternatyvas, mes griežtai atsisakome – renkamės tik patikrintus ir kokybiškus produktus, taip garantuodami savo klientams geriausią kokybę,“ – pasakoja V. Vaičiukynas.

Taip pat jis pastebi, jog ir virtuvės komanda plečiasi pamažu – pats jau daugiau negu ketverius metus sušius ruošiantis virtuvės vadovas kiekvienam mokiniui skiria daug dėmesio ir negailėdamas atskleidžia paties ištobulintas japoniško patiekalo paruošimo paslaptis.

Sušių pasirinkimas – klasika bei skonių eksperimentai

Penkiasdešimt skirtingų sušių galinčio pasiūlyti sušių baro meniu galima rasti įvairiausių skonių variacijų – nuo visiškos japoniško patiekalo klasikos iki pačių įkūrėjų sukurtų unikalių receptų. Taip pat „Sushi miestas“ siūlo grilyje keptus sušius su sūriu – virtuvės vadovo teigimu, taip paruoštų sušių galima rasti tikrai ne kiekvienoje sušius gaminančioje vietoje.

Pasiteiravus apie klientų pomėgius, neslepiama, jog kauniečiai yra linkę ne tik mėgautis klasika, bet ir ryžtasi naujoms produktų kombinacijoms. „Populiariausi išlieka tradiciniai „Philadelphia“, „Sake tempura“, „California“, tačiau džiugu, kad žmonės vis dažniau ryžtasi bandyti naujoves ir pamažu sušiai tampa ne tik maistu, bet ir savotiška pramoga, suteikiančia naujų potyrių,“ – pasakoja V. Zaicevičius.

Jis taip pat atkreipia dėmesį į tai, jog žmonės šį japonų patiekalą yra linkę skeptiškai vertinti tais atvejais, kai pirmoji valgymo patirtis būna nemaloni ir palieka ne kokį įspūdį. „Sušiai skaniausi tuomet, kai yra šviežiai pagaminti. Po kurio laiko jie praranda tikrąjį skonį ir lengvumo jausmą, tad jeigu pirmasis jūsų ragautas sušis buvo iš nekokybiškai dirbančio restorano, nenuostabu, kad teko nusivilti.“ Virtuvės vadovas vertina savo darbą aukščiausiu balu tuomet, kai žmogus, pamynęs baimę ragauti japonų patiekalą užsuka pas juos, o kokybiškas ir šviežias sušis sugriauna bet kokį blogą, anksčiau susidarytą įspūdį.

Tampa švenčių dalimi

Pamėgę tradicinį japonų virtuvės patiekalą, žmonės neretai užsisako ne vieną porciją – iš „Sushi miesto“ iškeliauja ir įvairioms progoms paruošti sušių padėklai. Nors įkūrėjai yra sudarę kelias skirtingas sušių variacijas, klientams jie suteikia laisvę rinktis ir užsakymus pritaiko pagal jų norus.

„Neretai žmonės paskambina, pasako kainą ir kiek sušių nori, o mes jau pasirūpiname, kad juos pasiektų pats geriausias padėklo variantas. Toks klientų pasitikėjimas yra būtent tai, dėl ko dirbame, o gerai parekomenduotas sušis sugrąžina klientą,“ – pastebi sušių baro vadovai.

Didžiausias sušių barą palikęs užsakymas – net 936 sušių gabaliukų, į kurį virtuvės vadovas sudėjo pačius geriausius sušius, tad buvo garantuotas, jog užsakymas paliks patį geriausią įspūdį.

Daugiau informacijos apie išskirtinį meniu, produktų pasirinkimą ir įkūrimo istoriją galite rasti čia.

„Sushi miestas“ Kaune, Savanorių prospekte 276, kasdien užsakymų laukia iki 22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA