„Girstučio“ sporto komplekse vyko olimpinius standartus atitinkančios vaikų plaukimo varžybos | Kas vyksta Kaune

„Girstučio“ sporto komplekse vyko olimpinius standartus atitinkančios vaikų plaukimo varžybos

I. Kojelavičiaus nuotr.

Savo jėgas išbandė virš 200 plaukimo klube sportuojančių, įvairaus amžiaus grupių vaikų.  Varžybų dalyviai rungėsi trijose amžiaus grupėse (gim. 2006 ir vyresnių, gim. 2007-2008 bei gim. 2009 metais ir jaunesnių). Jauniausiųjų laukė asmeninės 50 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi bei nugara rungtys, o vyresnieji išbandė savo jėgas 100m. nuotoliuose.

[galerija kiek=”20″]

Nugalėtojų ir prizininkų laukė apdovanojimai bei rėmėjų įsteigti prizai, o amžiaus grupių nugalėtojai buvo apdovanoti papildomais „didžiaisiais” prizais.

Gimusiųjų 2006m. ir vyresnių grupėje geriausiai pasirodė – Kamilė Vengrauskaitė ir Elvis Kišenius, o gimusiųjų 2007-2008m. grupėje – Karilė Ališauskaitė ir Daumantas Drevinskas. Jauniausiųjų, gimusiųjų 2009 ir naujesniųjų nepralenkiami buvo – Emilija Reivytė ir Tajus Juška.

„Šis renginys ypatingas tuo, kad tokio amžiaus vaikams varžybos Lietuvoje rengiamos ne taip ir dažnai, jau nekalbant apie varžybas olimpinius standartus atitinkančiame 50 metrų baseine. Varžybos vykdytos naudojant „Meet Manager“ programą, o rezultatai fiksuoti „Omega Quantum Swiss Timing“ laiko fiksavimo įranga – tai nėra dažna praktika vaikų varžybose. Visą tai darėme norėdami kelti vaikų plaukimo varžybų lygį Lietuvoje. Šiemet į varžybų programą įtraukėme ir 100m. ilgio nuotolius – todėl varžybas pavadinome „Iššūkiu”, nes didžiajai daliai vaikų tai naujas nuotolis, kuriame jėgas yra išbandę tik treniruočių metu  – pasakojo organizatorius, plaukimo klubo „Banga“ direktorius Andrius Survila.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA