Duotas startas konkursui „Lietuvos metų automobilis 2018“ | Kas vyksta Kaune

Duotas startas konkursui „Lietuvos metų automobilis 2018“

Pirmadienį buvo duotas startas konkursui „Lietuvos metų automobilis 2018“, kurio žvilgantis būtys konkursantų aplankys ir Kauną. Dešimties apie automobilius rašančių žurnalistų komisija geriausią Lietuvos automobilį rinks jau 21-us metus iš eilės.

[galerija kiek=”8″]

Stabilus pretendentų skaičius

„Vienais metais rinkoje pasirodo daugiau naujų automobilių, kitais – mažiau, tokie svyravimai yra visiškai normalūs. Jau eilę metų dalyvių skaičius svyruoja tarp 30-40 – kone visi nauji ar atnaujinti modeliai dalyvauja Lietuvos konkurse. Tokiu aktyviu dalyvavimu mes lenkiame ne tik kaimynus, bet ir ne vieną tarptautinį konkursą“, – spaudos konferencijos metu sakė konkursą organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Jis pažymėjo ir lietuviško konkurso objektyvumą. Komisijos nariams yra sudarytos puikios sąlygos testams visą lapkritį, o antroje mėnesio pusėje vyksiančioje tradicinėje bandymų stovykloje žurnalistai galės ne tik išbandyti visus automobilius vienoje vietoje, bet ir diskutuoti su kolegomis bei klausytis įvairių sričių specialistų pastebėjimų. Apie automobilių pakabų niuansus papasakos inžinierius Domas Zinkevičius, o apie elektroninių sistemų privalumus bei trūkumus – technologijų ekspertas Arnoldas Lukošius.

Be to, visi „Lietuvos metų automobilis 2018“ konkurse dalyvaujantys modeliai turi tas pačias „Continental“ žiemines padangas, o į juos pilami vienodi „Neste“ degalai. Tai leidžia objektyviau palyginti automobilių komfortą, valdymo savybes bei ekonomiškumą.

11 nominacijų

Šiame konkurse taip pat bus rekordinis skaičius nominacijų – 11. Pagrindinė – žurnalistų komisijos renkamas „Metų automobilis 2018“, o antra svarbiausia vadinama „Tautos automobilis 2018“. Daugelis kitų nominacijų yra žinomos, tačiau trys bus visiškai naujos ir negirdėtos. Tai „Automobilis startuolis“ – nominacija dinamiškiausiam automobiliui, „Saugiausias stabdis“ – apdovanojimas geriausiai stabdančiam automobiliui bei „Šeimos automobilis“ – apdovanojimas geriausiam daugiau žmonių ir bagažo talpinančiam modeliui.

Be jau minėtų, konkurse bus šios nominacijos: Už dizainą, Sportiškiausias, Saugiausias, Verslo klasės automobilis, Metų visureigis bei Metų vairas (teikia Lietuvos žurnalistų autoklubas sportininkui, labiausiai garsinusiam Lietuvą užsienio šalyse).

Visų nominacijų nugalėtojai paaiškės gruodžio 2 d., o kandidatų į „Lietuvos metų automobilį 2018“ septintukas bus paskelbtas lapkričio 27-ąją. Tradicinė bandymų stovykla bus surengta lapkričio 22-25 d., o iki tol automobiliai bus testuojami įvairiuose specializuotuose bandymuose.

Automobilių – daugiau nei vidutiniškai

Šiemet į vienuolika skirtingų nominacijų pretenduoja 34 automobiliai, o visuose ligšioliniuose konkursuose dalyvavo 546 modeliai – vidutiniškai po 27 kasmet. Šiemetinis už vidurkį didesnis skaičius, pasak V. Valiukevičiaus, atspindi automobilių rinkos tendencijas.

Gausiausią kiekį naujienų pateikė KIA – šios markės ženkliuku bus paženklinti keturi modeliai. Antrą vietą pagal gausumą dalijasi „BMW“ bei „Nissan“ – konkurse dalyvaus po 3 šių gamintojų automobilius.

Ligšioliniuose „Lietuvos metų automobilio“ konkursuose daugiausia kartų nugalėjo „Ford“ bei „Škoda“ automobiliai – po 4. Tris kartus geriausiais Lietuvos automobiliais buvo pripažinti „Volkswagen“ modeliai, o „Hyundai“, „KIA“, „Mazda“, „Mercedes-Benz“, „Nissan“, „Opel“, „Peugeot“, „SEAT“ ir „Subaru“ – po vieną.

Padeda skleisti žinią

Nors laimėti „Lietuvos metų automobilio“ pagrindinį titulą šansų nėra daug, gamintojų atstovai džiaugiasi konkurso komunikacija, kuri padeda potencialius automobilių pirkėjus supažindinti su naujausiais produktais. „Mums konkursas svarbus tuo, kad jis matomas, pirkėjai domisi autoritetingų žmonių pasakojimais apie naujus automobilių modelius. Mes vieni iš savo salono visko visuomenei nupasakoti negalime. Marketingo pusė mums svarbi, matome čia naudą“, – privalumus vardijo „Kia Auto“ pardavimų vadovas Darius Graževičius.

Konkurso svarbą pabrėžia ir ilgamečiai jo partneriai. Neseniai apie fabriko statybas Kaune paskelbusio padangų gamintojo „Continental“ eksporto pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims ir Ukrainai Arūnas Kiaušas teigia, kad „Lietuvos metų automobilio“ konkursas prisideda ne tik prie automobilių, bet ir saugaus eismo vertybių populiarinimo.

„Continental“ yra puikiai pasaulyje žinomas prekės ženklas: koncernas turi vystymo ir gamybos taškus 427-iose pasaulio vietose. Būdami tokio dydžio tarptautine kompanija, galime efektyviau propaguoti saugaus eismo vertybes ir naujausių technologijų svarbą, tad mes ypač vertiname gilias tradicijas turinčius renginius. Tuo labiau, kad jau dvidešimt pirmą kartą organizuojamas „Lietuvos Metų automobilio“ konkursas yra daugiausiai metų skaičiuojantys geriausio automobilio rinkimai Baltijos šalyse, pritraukiantys itin daug tiek paprastų vairuotojų, tiek ir autoverslininkų dėmesio“, – pabrėžia A. Kiaušas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA