Sulaikyti keleivių daiktus vogę asmenys: dirbo iš vidaus | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti keleivių daiktus vogę asmenys: dirbo iš vidaus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį rytą tikrinant turimą informaciją, kad Kauno oro uoste laikas nuo laiko dingsta įvairūs nedidelės vertės į užsienį vykstančių keleivių daiktai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė tris vyrus, įtariamus periodiškai vykdžiusius šias vagystes.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos ir Kauno apskrities VPK Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su krovinių gabenimo bendrove „Litcargus“ ir Kauno oro uosto aviacijos saugumo darbuotojais, lapkričio 6 d. išaiškino tris „Litcargus“ darbuotojus, gimusius 1961 m., 1988 m. ir 1971 m. Šie Kauno rajono gyventojai buvo užfiksuoti iš keleivių bagažo pasisavinantys 10 pakelių cigarečių, pažymėtų lietuviškomis banderolėmis.

„UAB „Litcargus“ ir Kauno oro uostas ne tik sudarė sąlygas sėkmingai operacijai, bet ir toliau bendradarbiauja su policija: pateikiame reikalingą informaciją bei suteikiame policijos pageidaujamas prieigas prie „Litcargus“ objektų. Įvertinę susidariusią padėtį nustatėme, kokių reikia sprendimų, kad tokie nusikaltimai nebesikartotų. Esame pasirengę toliau bendradarbiauti su Kauno oro uostu, stiprinti darbuotojų atranką, investuoti į papildomus saugumo protokolus, diegti skatinimo už nepriekaištingą darbą priemones“, – teigė „Litcargus“ generalinis direktorius Saulius Batavičius.

Tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą, stiprinant gyventojų saugumą, taip pat pabrėžė ir Kauno oro uosto direktorius Olafas Martensas: „Kauno oro uostas siekia suteikti kuo saugesnę aplinką savo keleiviams. Šio ryto veiksmai parodo, kad bendradarbiaudami kartu su Kauno apskrities policija ir antžeminio aptarnavimo įmone „Litcargus“, galime pasiekti efektyvių rezultatų. Mums rūpi mūsų keleiviai ir siekiame, kad jie būtų aptarnauti kuo kokybiškiau“.

Dėl šio įvykio pradėta administracinių nusižengimų teisena. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 108 straipsnį, dėl smulkios vagystės, sukčiavimo, turto pasisavinimo ar iššvaistymo, gresia bauda iki 300 eurų.

Kauno apskrities policija primena, kad pastebėjus apie galimai daromus teisės pažeidimus, visuomet apie tai nedelsiant informuotumėte policiją bendruoju pagalbos telefonu 112 arba elektroninių policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA