„Žalgirį“ palikęs ir iš Lietuvos pabėgęs V. Romanovas pasakė, kada grįš į Kauną | Kas vyksta Kaune

„Žalgirį“ palikęs ir iš Lietuvos pabėgęs V. Romanovas pasakė, kada grįš į Kauną

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Kauno „Žalgirio“ rungtynėse Maskvoje buvo galima pamatyti ir buvusį jo savininką Vladimirą Romanovą. Lietuvoje jis nesirodė nuo 2013 metų, kai buvo areštuotas V. Romanovui ir jo seseriai priklausantis turtas. Vyras išvyko į Rusiją, kaip įtariama, palikęs „Žalgirį“ su 40 milijonų litų siekiančia skola. Jis įtariamas nemenku turto iššvaistymu, už kurį gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau V. Romanovas užsiminė apie ketinimus grįžti į Lietuvą.

„BasketNews.lt“ reporterio paklaustas apie tai, ar dažnai stebi Kauno „Žalgirio“ rungtynes, V. Romanovas tvirtino, jog sportininkų kovas aikštelėje jam tenka matyti dažniausiai per televiziją, tačiau esą „Žalgiris“ jau nebe toks galingas kaip anksčiau. Jis neatmeta galimybės, jog po metų, kai pasikeis šalies prezidentė, galės atvažiuoti ir stebėti rungtynes, pavyzdžiui, Kauno „Žalgirio“ arenoje. „Paprašykite, kad prezidentė suteiktų man antrą pilietybę“, – žurnalistams sakė, V. Romanovas, nes esą būtent dėl šio fakto jam nėra galimybės apsilankyti Lietuvoje.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ savininku, dabar jis teigia esantis mecenatu. V. Romanovas tikina, jog iki šiol palaiko santykius su žaidėjais ir esamais vadovais. Žurnalistams užsiminus apie V. Romanovo Kauno „Žalgirio“ klubui paliktą milžiniško dydžio skolą, jis sakė, kad tai – netiesa. „Aš kiek paėmiau, tiek ir palikau. Aš investavau, jei pridėti investicijas – bus dvigubai ir net daugiau. Čia – manipuliacija. Kiek buvo skolų, tiek ir liko“, – tvirtino pašnekovas.

Pasak V. Romanovo, minėta skola niekaip nesusijusi su „Ūkio“ banko teiktomis paskolomis. „Paskutiniu metu „Ūkio“ bankas tyčiojosi – jokių pinigų neduodavo, nemokėjo už reklamą, o „Žalgirio“ reklama kainuoja. Savivaldybė taip pat tyčiojosi“, – komentavo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA