Uždirbdamas tūkstantį eurų jaučiasi išnaudojamas: minimalus atlyginimas Lietuvoje turi būti bent 1,75 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Uždirbdamas tūkstantį eurų jaučiasi išnaudojamas: minimalus atlyginimas Lietuvoje turi būti bent 1,75 tūkst. eurų

delfi.lt 2017/11/03 14:55
DELFI nuotr.

Pagrindinis kaime gyvenančio 45-erių metų Tado tikslas – susitaupyti pinigų ir kartu su šeima emigruoti, kur geriau. Statybose nelegaliai dirbantis vyras gauna apvalią sumą, tačiau mano, kad to per maža.

Vyras nelegaliai dirba statybose, uždirba 1 tūkst. eurų „į rankas“, tačiau tikina, kad Lietuvoje darbuotojai – žeminami ir išnaudojami, todėl ir kraunasi lagaminus. Savo patirtimi jis dalijosi LNK laidoje „Yra kaip yra“.

Dirba nelegaliai

„Grubiai sakant, nelegalus, nes tiek neuždirbu, kad įsigyčiau tam tikrą patentą. Buvo sutarta dienofkė 50 eurų ir man žmonės nesumokėjo. Galvoju važiuoti į Darbo inspekciją, tik kad nebuvo jokios nei sutarties, nei ką“, – apie savo darbą pasakojo jis. Tiesa, pats Tadas laidoje aiškino mokesčius vis tiek sumokantis – esą pirkti medžiagas reikia, už jas mokamas PVM, valstybė neva savo pasiima ir jam perkant cigaretes.

„Turiu šeimą, dukrytei bus 1,5 metų. Mano žmona medikė“, – kalbėjo jis.

Minimalus atlyginimas turi būti 1,75 tūkst. eurų

Tadas aiškino nesijaučiantis skolingas valstybei, nors pripažino, kad važinėja asfaltuotais keliais, žmona gimdė ligoninėje.

„Ne mažiau kaip 1750 eurų“, – kokia Lietuvoje turėtų būti minimali alga, įvardijo laidos pašnekovas. Paklaustas, ką yra baigęs, Tadas sakė, kad jo išsilavinimas – „3 klasės, 9 koridoriai. Plataus profilio statybininkas“.

Stebisi potraukiu alkoholiui

Jis taip pat pasidalijo ir kritiška savo nuomone apie alkoholio vartojimą. Pats Tadas aiškino alkoholio nevartojantis, bet esą ne pardavėjai girdo Lietuvos žmones, o Seimas. „Nuvažiuokite į Švediją, stipresnio alaus kaip 3,5 laipsnių nenusipirksi, o čia – 8,8“, – sakė jis.

Tado teigimu, jam dažnai tenka važinėti po visą Lietuvą, tad ir mažose parduotuvėse jis – neretas svečias. „Šnapso trys lentynos, o dešros? Supelijusi guli. Ir nieko daugiau“, – kalbėjo jis. Todėl vyras tikina besiruošiantis emigruoti – iš valstybės nieko nesitiki, bet ir pats Lietuvai nieko nesiruošia duoti. Anksčiau Tadas pasakojo dirbęs ir Anglijoje, ir Norvegijoje, ten per dieną esą uždirbdavo apie 150 eurų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA