Kelte „Kaunas seaways“ vasarą aptikti nelegalai išskraidinti namo | Kas vyksta Kaune

Kelte „Kaunas seaways“ vasarą aptikti nelegalai išskraidinti namo

BNS 2017/11/03 14:42
DELFI nuotr.

Nuo vasaros uostamiesčio keltų bendrovės „DFDS Seaways“ kelte „Kaunas Seaways“ plaukioję 12 alžyriečių ir marokiečių nelegalų išskraidinti namo.

Šeši migrantai išsiųsti namo į Alžyrą spalio 29-ąją, o šeši migrantai grąžinti į Maroką pastarosiomis dienomis, pranešė bendrovė. Su Lietuvos vėliava plaukiojantis laivas šiuo metu kursuoja tarp Turkijos ir Ukrainos uostų Juodojoje jūroje – jis išnuomotas Ukrainos bendrovei „Ukrferry“.

Migrantai, kurie į laivą pateko pasislėpę priekabose su prekėmis iš Turkijos, jame išbuvo nuo liepos 27 dienos. Jie buvo apgyvendinti laivo kajutėse ir saugomi apsaugos darbuotojų. Kaip nurodo bendrovė, tai daryta dėl jų pačių, keleivių ir įgulos saugumo. Nemokamai kelis mėnesius laivu plaukioję migrantai neturėjo asmens tapatybės dokumentų, tad jiems parūpinti laikini kelionės dokumentai.

Bendrovės vykdomasis direktorius Jonas Nazarovas BNS pasakojo, kad iš pradžių apie siekį patekti į Europą kalbėjusių migrantų tikrasis tikslas galėjo būti tiesiog užsitikrinti laikiną pragyvenimą laive. „Iš pradžių jie teigė, kad jų tikslas – pasiekti Europą, paskui iš netiesioginių požymių buvo galima suprasti, kad jie tiesiog taip uždarbiauja, pagyvenimas laive – jau šioks toks uždarbis“, – penktadienį pasakojo J. Nazarovas.

Jis teigė, kad kajutės, kuriose gyveno migrantai – nuniokotos. „Tas kajutes būtų galima laikyti kaip reliktą keleiviams, kurie nori egzotiškų potyrių, jos sumaitotos, galima sakyti“, – teigė bendrovės atstovas. Anot jo, iš viso šių migrantų istorija keltų bendrovei ir nelegalų klausimus sprendusioms institucijoms galėjo atsieiti iki 0,5 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA