Kauniečiai kviečiami į nemokamą sveikos mitybos konferenciją | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami į nemokamą sveikos mitybos konferenciją

Organizatorių nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, netgi 50 proc. žmogaus sveikatos lemia jo gyvensena. Sveikas gyvenimo būdas neatsiejamas nuo sveikos mitybos bei fizinio aktyvumo. Vis daugiau žmonių rūpinasi savo sveikata, tačiau ką daryti, kad organizmas nebūtų žalojamas, atsakymą žino ne kiekvienas.

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, norėdamas didinti kauniečių sveikatos raštingumą, lapkričio 8 d. rengia nemokamą sveikos mitybos konferenciją. Konferencijos data buvo pasirinkta ne atsitiktinai – tądien minima Europos sveikos mitybos diena.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad prasta ir netinkama mityba neigiamai veikia žmogaus sveikatą, didina riziką susirgti lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, tokiomis kaip cukrinis diabetas, piktybiniai navikai, kraujotakos sistemos ligos. Lietuvoje kraujotakos sistemos ligos nusineša daugiausia žmonių gyvybių, todėl šviesti gyventojus apie mitybos svarbą sveikatos išsaugojimui yra būtina.

Nusprendus pradėti gyventi sveikai žmogus turi jaustis laimingas, energingas ir žvalus. Tam, kad sveikatai naudinga mityba bei fizinis aktyvumas netaptų kančia, svarbu žinoti apie taisyklingą maisto produktų derinimą, sveikos mitybos principus, fizinio aktyvumo krūvio pasirinkimą bei pratimus, tinkančius riebalinių ląstelių deginimui ir raumenų auginimui.

Nemokamoje sveikos mitybos konferencijoje dalyviams pranešimą skaitys Kauno technologijos universiteto Maisto instituto vadovė dr. Alvija Šalaševičienė, kuri papasakos, kas yra personalizuota, prevencinė mityba.

Žymus treneris, sveikos gyvensenos konsultantas, Europos kultūrizmo čempionas Andrius Pauliukevičius aiškins skirtumus tarp riebalų deginimui ir raumenų auginimui skirtų mitybos planų. Eglė Saulevičienė, diplomuota mitybos specialistė, kauniečius švies sveikos mitybos ir gyvensenos klausimais, o visiems gerai pažįstamas sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artūras Sujeta pateiks mokslu grįstą informaciją apie badavimo imitavimo įtaką sveikatai bei sportui.

Konferencija vyks jau lapkričio 8 d. (trečiadienį) 10.00–14.00 val. viešbutyje Park Inn by Radisson Kaunas (Donelaičio g. 27).

Prieš atvykstant dalyviai privalo užsiregistruoti el.paštu paulina.jukonyte@kaunovsb.lt nurodę savo vardą, pavardę ir elektroninio pašto adresą.

Daugiau informacijos – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA