Kauno restorano šefė – geriausių pasaulio šefių šešioliktuke | Kas vyksta Kaune

Kauno restorano šefė – geriausių pasaulio šefių šešioliktuke

Organizatorių nuotr.

Viename Kauno senamiestyje įsikūrusiame restorane pastarosiomis dienomis tvyro itin džiaugsminga ir pozityvi nuotaika. Spalio 25 dieną, restorano šefė ir savininkė Inga Turminienė savo vardadienį šventė Varšuvoje, kur vyko „Geriausio pasaulyje šefo“ apdovanojimai ir iškilminga jų ceremonija.

Ji – vienintelė moteris šefė Lietuvoje, atkreipusi šių apdovanojimų komisijos dėmesį, be Ingos tarp geriausių pasaulio šefų yra tik dar vienas lietuvis, kuris dirba ne Lietuvos restorane. „IETI“ restorano šefė pateko į geriausių pasaulio šefių finalinį šešioliktuką. „Man itin smagu, kad Lietuva yra įtraukta į pasaulio gastronomijos žemėlapį, kad mes turime galimybę varžytis su pačiais geriausiais“,- įspūdžiais dalinasi I. Turminienė.

Apdovanojimų ceremonija vyko moderniame ir industriniame „Reduta Banku Polskiego“ pastate. Tarp susirinkusių svečių buvo galima sutikti daugybe gastronimijos pasaulio žvaigždžių, kurių tarpe ir geriausio pasaulyje šefo apdovanojimą tą vakarą gavęs žymusis Joan Roca. Su juo teko susipažinti ir Ingai. „Joan Roca pasirodė draugiškas, žemiškas ir šiltas žmogus. Nustebino ir tai, kad jis nuoširdžiai domėjosi apie mano restoraną, išreiškė susidomėjimą atvykti į Kauną ir į restoraną“,- įspudžiais dalinasi Inga. Taip pat tą vakarą šefei teko galimybė pabendrauti ir apsikeisti kontaktais su geriausia pasaulio šefe Chantel Dartnall. Chantel Dartnall dirba Pietų Afrikoje esančiame restorane „Mosaic“.

Geriausi pasaulio šefai buvo atrinkti profesionalios komisijos, maisto blogerių bei „Facebook“ vartotojų balsais. Įdomu tai, jog balsuoti galimybę turėjo ir visi geriausiųjų 300-uke esantys šefai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA