Siūloma didinti mažiausias kvalifikuotų biudžetininkų algas | Kas vyksta Kaune

Siūloma didinti mažiausias kvalifikuotų biudžetininkų algas

BNS 2017/10/31 15:46
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo sausio didėjant minimaliajai mėnesinei algai (MMA), Vyriausybė siūlo padidinti ir minimaliuosius pareiginės algos koeficientus kvalifikuotiems biudžetinių įstaigų darbuotojams, kad jie negautų mažesnės algos nei MMA.

Nuo 2018 metų sausio MMA sudarys 400 eurų (20 eurų daugiau nei dabar), tad pakeitimais siekiama, kad pareiginės algos pastoviosios dalies dydžiai nebūtų mažesni už nustatytą MMA. Kaip nurodo Vyriausybė, dėl MMA didėjimo 20 eurų kils maždaug 27 tūkst. biudžetininkų, kuriems netaikomi išsilavinimo ar profesinės kvalifikacijos reikalavimai, algos. Todėl numatoma vidutiniškai 20 eurų padidinti minimaliuosius pareiginės algos dydžius kvalifikuotiems darbuotojams, specialistams ir struktūrinių padalinių vadovams bei jų pavaduotojams, kad šis dydis nesusilygintų su nekvalifikuotais darbuotojais.

Taip pat siūloma didinti pareiginės algos dydžius pedagogams. „Priėmus šį įstatymą, darbo užmokestis padidėtų apie 60 tūkst. mažiausiai uždirbančių biudžetinių įstaigų darbuotojų. Mažiausiems pareiginių algų koeficientams padidinti 2018 metų valstybės biudžeto projekte papildomai numatyta 3,8 mln. eurų“, – nurodo Vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA