Pasakoja kaunietis: dėkoju „Kauno autobusams“ už neišdildomą patirtį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Pasakoja kaunietis: dėkoju „Kauno autobusams“ už neišdildomą patirtį (papildyta)

Skaitytojų nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, norintis pasidalinti savo nemalonia patirtimi, naudojantis įmonės „Kauno autobusai“ paslaugomis. Jis rašo, kad tokios kelionės ir žeminančio vairuotojo elgesio dar ilgai nepamirš.

Neseniai grįžau iš konferencijos užsienyje. Jau gana seniai važinėjau automobiliu Kauno gatvėse, bet dėl tam tikrų priežasčių šiandien turėjau važiuoti autobusu. Gana seniai juo važiavau, bet visa tai atrodė tikrai patraukliai. Savo LSP turiu integruotą miesto bilietą, todėl nuėjau į kioską ir papildžiau jį savaitiniu bilietu. Aktyvavęs jį autobuse, nuvažiavau namo. Po kelių valandų vėl atsidūriau mieste. Visa tai praėjo tikrai smagiai, jokių kamščių, jokio galvojimo apie kelio ženklus, dešinės rankos taisyklės ir t.t. Tikrai likau patenkintas viešuoju transportu. Tačiau..

Tačiau šiandien, pirmadienį, 16:00 valandą, įlipus į 41 autobusą Mituvos gatvėje (važiuoti link Dainavos), Kaune, susidūriau su labai, labai nemandagiu, chamišku vairuotoju. Įlipau į autobusą ir praėjau komposterį su mintimi, kad nuolatinį išsitrauksiu ir pažymėsiu priėjęs priekinę sėdynę, kadangi ant pečių turėjau kuprinę. Man bepraeinant išgirdau tokį netikėtą, chamišką šūksnį
– Bilietą turi?.
Iš pat pradžių net nepagalvojau, kad tai autobuso vairuotojas, todėl pasidėjau kuprinę ir pradėjau ieškot piniginės. Po kelių sekundžių vėl sulaukiau panašaus šūksnio:
– Pažymėk bilietą, kas tau čia. Ką čia išvis darai?
Dar labiau pasimečiau ir pasijaučiau nejaukiai. Išsitraukęs bandžiau nuolatinį pažymėti per piniginę, jis nesupypsėjo. Tada vairuotojas vėl metė repliką :
– Ką tu čia darai, kaip čia žymi, tau čia panašu į bilietą?? Tu gal nežinai kaip bilietas atrodo?.
Sakau aš jam:
– Nerėk ant manes.
Tada jis man:
– Ką nerėk, žymėk bilietą sakau. Nemoki elgtis autobuse?
Pasimetęs ir jau nervingai drebantis pradėjau ieškot vairuotojo vardo ir pavardės, kažkokios kortelės, kuri leistų jį identifikuoti, tačiau nieko panašaus nebuvo. Sakau jam:
– Kur tavo vardas ir pavardė? Man atrodo sulauksi pretenzijos.
Jis man:
– O kur tavo vardas ir pavardė? Iš vis iš kokios mokymo įstaigos esi? Tuoj pats sulauksi pretenzijos. Lipsi iš autobuso.
Aš jam dar kartą sakau:
– Nerėk ant manęs, kas tu per autobuso vairuotojas.
Ir nuėjau atsisėsti. Jis dar spėjo užmesti vieną repliką
– Tuoj visi iš tavęs pradės žvengti, nejuokink žmonių. Ką, nežinai kaip autobuse reik elgtis, bilietą pažymėt kad reikia?

Nuo tada jam nieko nebesakiau, laukiau savo stotelės ir bandžiau suprasti, kas vyksta ir išvis, kaip taip autobuso vairuotojas gali šnekėti. Priartėjus mano stotelei galvojau, kaip čia jį nufotografuoti, todėl išlipau, paėjau į priekį ir nufotografavau autobuso priekį. Įsimečiau telefoną į kišenę ir nuėjau tolyn, link namų.

Jaučiu, kad jį tai labai įsiutino, ir pavažiavęs kelis metrus, kad autobuso priekis susilygintų su manim, jis staigiai sustabdė autobusą ir papypsino. Autobuso pypsinimo signalas žiauriai garsus ir aš net pašokau. Atsisukęs pamačiau jį besišypsantį ir rodantį man vidurinį pirštą. Vis dar nesuprasdamas, kodėl, kaip ir kas vyksta išsitraukiau telefoną, bandžiau nufilmuoti visą tai, sakydamas jam:
– Tai parodyk dar tą pirštą, parodyk, parodyk.
Bet jis tik pradėjo „žvengti“ ir nuvažiavo tolyn.

Skaitytojas nemano, kad tokie žmonės išvis turėtų dirbti tokį darbą. Jis jaučiasi ne tik pažemintas, bet ir įbaugintas tokio elgesio. „Suprantu, kad nuolatinį turėjau pažymėti prieš įlipant, tačiau tokia vairuotojo reakcija yra visiškai netoleruotina, o tokie žmonės iš vis neturėtų dirbti tokių darbų,“- pasakoja kaunietis.

Papildyta
„Kauno autobusų“ viešųjų ryšių specialistė Ramunė Tarandė

Labai apgailestaujame, kad keleiviui teko nusivilti nekultūringu autobuso vairuotojo elgesiu. Vairuotojai išties atlieka ir kontrolieriaus funkciją, jiems privalu stebėti, ar keleiviai sumoka už važiavimą. Kaip ir kada tai padaryti, yra nustatyta Keleivių vežimo taisyklėse: keleivis privalo įlipti pro priekines duris ir pažymėti bilietą prie komposterio šalia vairuotojo arba nusipirkti popierinį bilietą iš vairuotojo, jei neturi Kauno kortelės.

Dėl minėto vairuotojo elgesio bus atliekamas tarnybinis patikrinimas, šiandien vairuotojas iškviestas pokalbiui pas vadovus, jis įspėtas žodžiu dėl nekultūringo elgesio su keleiviu, tyrimo metu paaiškėjus kitoms aplinkybės, gali būti sprendžiamas klausimas dėl kitokio pobūdžio nuobaudos.

Tikriausiai visuomet galima išvengti daugelio nesusipratimų, jei visi elgsimės kaip pridera ir laikysimės tam tikrų nustatytų taisyklių. Belieka tikėtis, kad šis atvejis neatims keleiviui noro prireikus patogiai keliauti miesto viešuoju transportu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA