Palikti maišai lapams surinkti: kas atsakingas? | Kas vyksta Kaune

Palikti maišai lapams surinkti: kas atsakingas?

Skaitytojų nuotr.

„Norėjau pasiteirauti, ar tai yra normalu? Tie maišai numetami ir guli jau daugiau kaip savaitę laiko. Niekas nei lapus į juos deda, nei pasiima. Bendras vaizdas tikrai nekoks“ – pastebėjo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

[galerija kiek=”4″]

Jo teigimu, maišai pustuščiai ir nepilnėja, nors lapų, kaip matyti, apstu. Tokia pati situacija visame Dainavos rajone. „Suprantama, jeigu jie pastovėtų dieną-dvi… bet savaitėm, manau, nėra normalu“, – dėstė vyras.

Miesto valymo skyriaus vadovo pavaduotoja Remigija Vaitonienė pranešė, kad gyvenamojo namo Taikos pr. 46 teritorijos UAB „Kauno švara“ neprižiūri, o dėl nurodytoje teritorijoje paliktų maišų derėtų kreiptis į Gričiupio seniūniją. R. Vaitonienė pridūrė, kad „Kauno švara“ nuo spalio 23 d. dalina seniūnijoms didmaišius lapams viešosiose erdvėse surinkti. Iki spalio 25 d. įmonė seniūnijoms išdalino 322 vienetus šių didmaišių, o seniūnijos paskirstė juos savo teritorijose. Užpildžius maišus lapais, apie tai pranešama „Kauno Švarai“ ir bendrovė, suderinus su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriumi, organizuoja didmaišių išvežimą.

„Kas vyksta Kaune“ pasielgė, taip, kaip patarė „Kauno Švaros“ darbuotoja – besidomėdami lapų likimų, kreipėmės į Gričiupio seniūnijos seniūnę Jolantą Žakevičienę. Ši pasiūlė atsargiau vertinti iš piliečių gaunamą informaciją: „ką žmonės pasako, nufotografuoja – dar nereiškia, kad ta informacija atitinka tikrovę. Visą laiką seniūnijos teritoriją pravažiuojame ir patikriname, ar maišai pripildyti. Prie minimo namo tuščių maišų tikrai nemačiau – jie yra pildomi. Tad nežinau, kur problema. Išveš, kai bus pilni.“

Pasak seniūnės, lapus aptariamoje teritorijoje renka tik patys gyventojai. „Seniūnija tam neturi darbininkų, mūsų visai kitos funkcijos. Įmonės maišai išduodami gyventojams pasirašius. Tada seniūnijoje stebime lapų tvarkymą ir, kai reikia, per Miesto valymo skyrių pranešame „Kauno švarai“, kad juos paimtų. Tik savo pačios administruojamose teritorijose „Švara“ pati žino, kada maišus laikas surinkti“, – surinkimo schemą nupasakojo R. Vaitonienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA