Emigrantas pasipiktino Kauno policininkų aplaidumu | Kas vyksta Kaune

Emigrantas pasipiktino Kauno policininkų aplaidumu

Skaitytojo nuotr.

„Štai kaip puikiai dirba Kauno rajono policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus Vyresnysis tyrėjas Linas Lašas. Po beveik valandos „tyrimo“ nustatė, kad mano vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikas yra pasibaigęs… Gal ir jums atrodo, kad 2026 metai jau praeitis?“ – klausia nemalonų susidūrimą su pareigūnais prie Kauno oro uosto patyręs Irmantas.

[galerija kiek=”4″]

Spalio 17 dieną jis su sesers sūnumi važiavo į oro uostą pasiimti savo pusbrolio. Dvejus metus nebuvęs Lietuvoje, su šeima Irmantas parvažiavo atostogų iš Airijos, kur gyvena jau 13 metų. „Tik pasukus link oro uosto sustojome. Priekyje mūsų sustojo „BMW“. Net neužgesinus variklio, prieš „BMW“ sustojo policijos ekipažas ir įsijungė avarinį signalą, ne švyturėlius. Greit prie pirmojo automobilio priėjo pareigūnas, kažką greit pasakė, o tada paprašė ir mano dokumentų. Aš juos padaviau – liepė laukti. Dar paprašė telefono numerio. Laukėm, kalbėjomės su „BMW“ vairuotoju ir stebėjomės – juk galėjo duoti įspėjimą. Aišku, čia ne mūsų reikalas“, – pasakojo Airijos lietuvis.

Žinia dėl vairuotojo pažymėjimo pribloškė

Maždaug už pusės valandos, anot Irmanto, jie sėdo atgal į automobilius, mat lauke buvo vėsu. Dar už kokių 10 minučių pareigūnas kažką davė pasirašyti „BMW“ vairuotojui ir šis nuvažiavo. „Tada priėjęs prie manęs paklausė, kodėl airiškos teisės. Pasakiau, kad gyvenu Airijoje. Tada paprašė mano asmens kodo. Padaviau savo ID – jis nusirašė ir vėl nuėjo. Nesulaukęs atvažiuojant, iš oro uosto atėjo pusbrolis“, – planus sujaukusį delsimą nupasakojo Irmantas.

Galiausiai iš džipo išlipęs dokumentais nešinas pareigūnas neleistinoje vietoje sustojusiam vyrui pranešė, kad pasibaigęs jo vairuotojo pažymėjimo galiojimo laikas. „Aš vos nenukritau, nes jas keičiau tik pernai! Apskritai teises išsilaikiau 2000 m., tačiau jos buvo pakeistos į airiškas, kadangi gyvenu Airijoje. Pradėjus jam įrodinėti, kad 2026-ieji bus po devynerių metų, jis pareiškė, jog jų sistema rodo, kad negalioja… Pareigūnas nenorėjo leistis į kalbas, o aš jau buvau pavargęs, nes valandą laiko jis tikrino duomenis, pildė protokolą. Galvojau, kad mane tik žodžiu įspėjo dėl pažymėjimo, o, pasirodo, įrašė į protokolą. Net nemačiau gerai, tamsoje ant kapoto pasirašinėjau. Klausimas, kaip mane tuomet galėjo paleisti? Vadinasi, leido važiuoti be teisių?“ – paradoksą įžvelgė Irmantas.

Valandą nustatinėjo tai, kas akivaizdu

Logikos, anot Lietuvą lankančio vyro, čia visiškai nėra. Manydamas, kad tokį policijos darbą būtinai reikia viešinti, jis ėmėsi apie tai skelbti visais įmanomais kanalais Lietuvoje ir Airijoje. „Tai būtinai reikia viešinti. Policija verkia, kad trūksta darbuotojų, o pareigūnai ganosi tokiose vietose ir po valandą tiria stovėjimą draudžiamoje vietoje. Nejaugi nėra kitų nusikaltimų. Skaitai žiniasklaidoje, kad žmonės su mažais vaikais laukia po kelias valandas, o štai pareigūnai susėdę valandą nustatinėja tai, kas yra akivaizdu“, – šnekėjo Irmantas.

Vyras pridūrė, kad norėdamas gauti daugiau informacijos kreipėsi į kitą tyrėją, kuris neigiamai įvertino kolegos darbą. „Nieko nebijau, nes išvažiuosiu atgal ir nežinau, kada grįšiu – po dvejų, trejų, gal penkerių metų. Tegul žmonės mato, kas darosi Lietuvoje“, – rėžė emigrantas.

Už negaliojančias teises bauda jam neskirta – teko tik susimokėti 15 eurų už stovėjimą neleistinoje vietoje.

Už stovėjimą oro uosto prieigose baudžia neretai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai teigia, kad administracinės teisės pažeidimo protokolo užpildymo laikas priklauso nuo pažeidimo pobūdžio bei informacijos kiekio, kurią pareigūnas privalo patikrinti ne vienoje informacinėje sistemoje. „Pareigūnai visuomet siekia savo funkcijas atlikti operatyviai bei kokybiškai. Išanalizavus ir dar kartą patikrinus informaciją, pastebėta, kad nurodyto asmens vairuotojo pažymėjimas yra galiojantis. Administracinių nusižengimų protokolas bus perrašytas, apie tai vyras jau informuotas“, – situaciją komentavo Kauno apskrities VPK.

Komisariato duomenimis, per 30 dienų iki spalio 24 d. Kauno rajone, Karmėlavos Oro uosto prieigose esančiose gatvėse buvo nustatyta 16 pažeidimų dėl sustojimo ir stovėjimo vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, ar sustojimo ir stovėjimo nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų. Už šį pažeidimą vairuotojams numatoma bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA