Nemaloni žinia kavos mėgėjams, kurie kenčia nuo rėmens | Kas vyksta Kaune

Nemaloni žinia kavos mėgėjams, kurie kenčia nuo rėmens

delfi.lt 2017/10/28 11:04
Archyvo nuotr.

Kenčiantiems nuo gastroezofalinio refliukso, dar vadinamo rėmeniu, kyla nemažai klausimų. Vienas iš jų: „Turiu rėmenį ir geriu labai daug kavos. Ar tai blogina situaciją?“ Į jį atsako vidaus ligų gydytoja Keri Peterson iš Lenox Hill ligoninės Niujorke, rašo womenshealthmag.com.

Pasak specialistės, kava gali bloginti situaciją. Gastroezofalinis refliuksas atsiranda tuomet, kai skrandžio rūgštis patenka į jūsų stemplę ir dirgina jos sieneles. Dėl to jaučiamas gerklės skausmas, kankina sausas kosulys, kartais net juntamas skausmas krūtinėje.

Kai kurie gėrimai ir maisto produktai – pavyzdžiui, alkoholis, mėtos, aštrus maistas ir, taip, kava – gali sukelti rėmenį, nes jie atpalaiduoja sutraukiamąjį raumenį tarp stemplės ir skrandžio, kuris paprastai apsaugo nuo skrandžio rūgšties regurgitacijos (tekėjimo atgal). Tokį kavos poveikį nulemia junginiai, vadinami metilksantinais.

Jeigu pereisite prie latės ar kapučino kavos, situacija gali šiek tiek pagerėti. Tačiau kava vis tiek yra rūgštus gėrimas, o tai reiškia, kad jis gali pabloginti simptomus, todėl išgeriamos kavos kiekio mažinimas gali turėti teigiamą poveikį. Žinoma, geriausia kavos tokiu atveju apskritai vengti, bet jeigu tai pernelyg sunku, bandykite gerti tik vieną puodelį per dieną.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA