Moksleivis pasipiktino: tokia tvarka tikrai neskatina likti Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Moksleivis pasipiktino: tokia tvarka tikrai neskatina likti Lietuvoje

Asociatyvi / „Kautros“ nuotr.

Priemiestiniu autobusu turėjusį pasinaudoti vienuoliktoką nustebino maršrutą aptarnaujančios įmonės „Kautra“ kainų politika. Mandagumu nepasižymėjo ir transporto priemonės vairuotojas.

„Aš gyvenu Kauno priemiestyje, esu dar nepilnametis, mokausi 11-oje klasėje. Dažniausiai iš mokyklos mane parveždavo tėvai, bet šį kartą teko pasinaudoti „Kautros“ autobusu. Įlipau į autobusą, pasakiau stotelės pavadinimą ir pateikiau moksleivio pažymėjimą norėdamas gauti nuolaidą. O vairuotojas man atrėžė „Ką tu čia rodai? Nežinai tvarkos? – moksleiviams nuolaidos negalioja. Likau apšalęs, paklausiau vairuotojo, kodėl? Man buvo pasiūlyta lipti iš autobuso ir eiti aiškintis su valdžia“, – pasakoja į „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis Paulius.

Kelionei nuo Kauno pilies iki Salių 189 autobusu jam teko nusipirkti bilietą pilna kaina, kiti autobuso keleiviai irgi buvo nustebę, kodėl moksleiviui nesuteikiama nuolaida. Vaikinas sako esąs pasipiktinęs tokia tvarka – juk moksleiviai dar nėra dirbantys asmenys ir, anot jo, jiems tikrai turėtų būti taikoma nuolaida, kaip ir miesto viešajame transporte.

„Manęs, kaip jauno žmogaus, tokie dalykai tikrai neskatina po mokslų likti Lietuvoje. Galbūt, valdžiai sprendžiant emigracijos problemą reikėtų pradėti kaip tik nuo tokių smulkmenų“, – siūlo Paulius.

Situaciją komentuoja UAB „Kautra“ atstovas Mindaugas Sakalauskas pastebėdamas, jog situacija susidarė ne dėl įmonės kaltės.

„Pirma norėčiau paminėti, kad tokia deja šiuo metu yra valstybės numatyta nuolaidų sistema. Ja turime ir vadovautis. Kaip kad su nuolaidomis autobusais gali keliauti studentai, senjorai. Patys ne kartą esame kreipęsi į institucijas dėl galimybių keliauti moksleiviams pigiau. Kol kas deja nėra teigiamų žinių,“ – sako atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA