Kauną vieninteliam šou Baltijos šalyse pasirinkusi Nelly Furtado gerbėjų antplūdžio nesulaukė | Kas vyksta Kaune

Kauną vieninteliam šou Baltijos šalyse pasirinkusi Nelly Furtado gerbėjų antplūdžio nesulaukė

R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą kauniečiai ir miesto svečiai užpildė Žalgirio areną – pirmą kartą Lietuvoje savo šou surengė legendinė kanadietė Nelly Furtado.

Atlikėja pasirinko Lietuvą kaip vieną iš trijų Europos valstybių, kuriose šį rudenį nusprendė surengti savo šou, tad į Lietuvą dėl koncerto atvyko ir ištikimiausi gerbėjai iš kaimyninių valstybių – Latvijos, Estijos, Lenkijos. Taip pat socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje atlikėja pasidalino ir gerbėjų įrašais, kuriuose jie džiaugėsi į koncertą atvykę Čekijos, Belgijos, Vokietijos ir net Ispanijos.

Ir nors gerbėjai suplūdo iš visur, tačiau masinio antplūdžio nebuvo – arenoje buvo tuščių vietų, o stovimose vietose šokę gerbėjai turėjo pakankamai erdvės, stumdytis alkūnėmis neteko.

Sekmadienį į Kauną atvykusią atlikėją pasitiko „neapšildyta“ publika – nors tokio masto koncertams įprasta, kad prieš pagrindinį atlikėją į sceną žengia mažiau žinomas, dažnai vietinis atlikėjas, kanadientė tokio varianto nepasirinko ir iškart publiką užvedė legendiniu hitu „Say it right“.

Po jo sekė daina „Sticks and stones“ iš naujojo, šeštojo atlikėjos albumo „The ride“. Toks dainų išdėstymas nusako visą koncertą – naujus ir dar publikai ne taip puikiai pažįstamus kūrinius sekdavo visiems puikiai pažįstami hitai. Atlikėja taip pat atliko kūrinius iš ispaniško albumo „Mi Plan.“

Per savo kelių dienų viešnagę Lietuvoje, N. Furtado išmoko kelis lietuviškus žodžius ir dar koncerto pradžioje pasitikrino, ar juos naudoja teisingai. Atlikėja mokėjo pasisveikinti, taip pat padėkoti, tardama „ačiū“ ir, ko nors pritrūkusi, paprašyti, sakydama „prašau“.

Atlikėjai šis koncertas buvo ypatingas – tai ne tik jos ir visos grupės pirmasis apsilankymas Lietuvoje, bet ir jos pirmojo albumo gimtadienis – jis prieš septynioliką metų išleistas būtent spalio 24-ąją.

„Grammy“ statulėlę laimėjusi atlikėja savo karjerą pradėjo dar praėjusiame šimtmetyje, tačiau pripažinimo sulaukė 2000-aisiais, kai pasaulį išvydo jos pirmasis studijinis albumas „Whoa, Nelly!“. Po jo sekė dar penki, vienas nuo kito kaip diena nuo nakties besiskiriantys albumai – taip N. Furtado užsitarnavo nenuspėjamos atlikėjos vardą.

Amžiaus pradžioje Nelly Furtado singlai ir albumai karaliavo radijo stotyse, o vaizdo klipai nuolatos sukosi per MTV kanalą. Tai, jog atlikėja scenoje jau beveik dvidešimtį ir vis dar sugeba surinkti arenas ir nustebinti savo gerbėjus naujais ritmais įrodo, jog Nelly Furtado yra viena tų atlikėjų, kurios vardas dar ilgai išliks muzikos istorijoje.

Po koncerto viešojoje erdvėje paplito pastebėjimai apie pasikeitusią atlikėjos figūra. Daugeliui į akis krito N. Furtado pilvukas, netrūko gandų, kad galbūt atlikėja laukiasi.

Kitas atlikėjos turo koncertas įvyks penktadienį, Šveicarijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA