Dž.Butkutės jubiliejiniame koncerte „Žalgirio“ arenoje skambėjo geriausios dainos iš visos širdies | Kas vyksta Kaune

Dž.Butkutės jubiliejiniame koncerte „Žalgirio“ arenoje skambėjo geriausios dainos iš visos širdies

delfi.lt 2017/10/21 23:19

Likus mažiau nei pusvalandžiui iki Džordanos Butkutės koncerto pradžios Kaune, Nemuno saloje, buvo galima matyti šimtus žmonių, traukiančių „Žalgirio“ arenos link.

Jos prieigose ir viduje tūkstantinė gerbėjų minia nekantriai laukė savo divos pasirodymo. Šiandien čia savo koncertinį turą pradeda viena ryškiausių Lietuvos popscenos žvaigždžių – Džordana Butkutė.

Ypatingą jubiliejų švenčianti viena ryškiausių Lietuvos popscenos žvaigždžių Džordana Butkutė koncertinį turą pradeda Kaune, „Žalgirio arenoje“. Praėjus 30-mečiui nuo tos akimirkos, kai dar visai jauna atlikėja pradėjo savo muzikos karjerą, šiandien, daug gyvenimo išbandymų įveikusi moteris, į sceną lipa kaip nugalėtoja.

Pasirodymą sutrikdė techniniai nesklandumai

Karalienė savo gerbėjus jubiliejiniame koncerte pasitiko su legendine daina „Gimtadienis“. Jei kažkas abejojo, kad naujasis Dž. Butkutės turas nebus toks galingas, kaip ankstesnieji, tai visos abejonės vos prasidėjus koncertui turėjo greitai išsisklaidytos.

Po pirmos dainos Džordana pasisveikino su gerbėjų minia. „Labas vakaras, mielieji, kaip smagu, kad tiek daug čia jūsų susirinko į mano gimtadienį, – miniai tarė Džordana. – Nors mano gimtadienis ne visiškai sutampa su šia diena, tačiau tai ypatinga diena man.“

Tūkstančiai gerbėjų, išgirdę Džordaną, pradėjo šūkauti „Džordža!“, tačiau dar po kelių dainų koncertą teko nutraukti – pasirodymą sutrikdė techniniai nesklandumai.

Vis dėlto tai gerbėjų nuotaikos nesugadino, Dž. Butkutė laukė, kol techniniai nesklandumai bus pašalinti, o minia jai, stovinčiai scenoje, ėmė skanduoti „Su gimimo diena“.

Kelias minutes muzika buvo dingusi, tačiau pašalinus nesklandumus, koncertas vėl tęsėsi.

Išgyvenimus pasakojo dainomis

„Šią dainą parašiau būdama 15-os. Klausydami šį tekstą suprasite, kas tada dėjosi mano galvoje“, – šyptelėjo Džordana ir pasigirdo pirmieji dainos „Sudužusios viltys“ akordai.

„Atidaryk duris, aš pati pas tave atėjau. Noriu tau pasakyt kai ką labai svarbaus. O man taip liūdna kažko ir tokia darganota diena. Dabar žinau, kad šitiek metų tu laukei visai ne manęs, karti teisybė staiga tartum virvė užgniaužia man kaklą“, – tokie žodžiai sugulė šios dainos eilutėse.

Pasibaigus jausmingai dainai, atlikėja dar kartą kreipėsi į susirinkusiuosius. „Stipru, kaip 15-metei, ar ne?“, – klausė Džordana.

Po dar vieno hito į sceną atskriejo gėlių puokštė, o atlikėja šiltai ją priėmė. „Sveikinkit, sveikinkit, priimsiu visas“, – džiaugėsi Džordana. Ir po kelių akimirkų pasigirdo griausmingi „Man patinka“ dainos akordai, kuriuos sekė galingas ugnies instaliacijų šou.

Skambant dainai „Manęs ieškojo mama“, ypatingai jaunosios popmuzikos karalienės gerbėjos kartu su atlikėja garsiai traukė dainos priedainį ir šėlo minioje.

„Visą gyvenimą dainuoju dėl jūsų, padainuokit dėl manęs. Meilės himną dainuokime kartu“, – gerbėjus ragino Džordana ir uždainavo legendinę „Dėl tavęs“. Susirinkusieji šiai dainai buvo pasiruošę – minia tiesiog siautė.

Džordana liko ištikima sau. Ritmingas pop dainas, keitė galingi roko kūriniai, o susirinkusieji kiekvieną paskutinės dainos akordą palydėdavo griausmingais plojimais.

Koncertą vainikavo „Nemylėjau tavęs“. Nuo gerbėjų triukšmo griaudėjo visa „Žalgirio“ arena. Aukštai iškeltas rankos, šokiai ir kartu su atlikėja dainuojantys susirinkusieji.

Ant scenos pasipylė dar daugiau puokščių, o gerbėjai skandavo „pakartot“. Džordana nenuvylė ir gerbėjų miniai padovanojo geriausių savo dainų „popuri“.

„Ačiū, ačiū ir dar kartą ačiū. Myliu jus, ate“, – su žiūrovais atsisveikino Dž. Butkutė.

Pasibaigus koncertui, dar ilgai arenos koridoriuose girdėjosi „nemylėjau tavęs, bet tylėjau ilgai“,„būk mano, Džordža“ ir kiti skambūs popmuzikos karalienės dainų tekstai.

Švenčia jubiliejų

Nors atlikėja gimė Šakiuose, tačiau didžiąją savo gyvenimo dalį praleido Kaune, todėl visai nenuostabu, kad turas „Iki Mėnulio ir atgal“ startuoja, būtent, mylimiausiame Lietuvos popmuzikos karalienės mieste.

Ruošdamasi koncertui Dž. Butkutė atviravo, jog jubiliejinis turas emociškai jai bus labais svarbus, o gaunami gerbėjų laiškai motyvuoja ir toliau stebinti bei suteikia jėgų naujai kūrybai.

Turime jėgų keistis, stebinti kiekviename ture. Man patinka skaityti gerbėjų laiškus, kuriuose jauti, kad jie net nebeįstengia rasti žodžių, kuriais galėtų perteikti tai, ką patyrė „Nesudeginta ant laužo“ ar „Aš – Karalienė!“ koncertuose. 30-mečio turas man taip pat emociškai labai svarbus. Džiaugiuosi, kad vėl būsime visi kartu“, – sako Dž. Butkutė.

Lietuvos popmuzikos legenda atskleidė, jog jos kūrybą mylintys žmonės išgirs ir kitus legendinius kūrinius, kuriems, dėl naujausių dainų, neatsirasdavo vietos ankstesniuose koncertuose.

„Noriu, kad žmonės šio turo koncertuose pasijustų labai laimingi. Dėl to įtraukėme į programą ir tuos hitus, kurių nebuvo ankstesniuose turuose“, – atskleidė atlikėja.

„Viskas vyks tarp žemės ir dangaus: ir vizualiai, ir muzikaliai, ir emociškai, – teigia turo prodiuseris Elegijus Strasevičius. – Pavadinime „Iki Mėnulio ir atgal“ slypi dvi užuominos: pirmoji, žinoma, meilė – tokia net šiek tiek infantili, paaugliška, beprotiškai svaiginanti, kai net negali apsakyti, kaip stipriai myli: na, iki Mėnulio ir atgal. O antroji potekstė – ekstremalumas. Iššauti į kosmosą, patirti tai, kas nepatirta.“

„Turime jėgų keistis, stebinti kiekviename ture. Man patinka skaityti gerbėjų laiškus, kuriuose jauti, kad jie net nebeįstengia rasti žodžių, kuriais galėtų perteikti tai, ką patyrė „Nesudeginta ant laužo“ ar „Aš – Karalienė!“ koncertuose. 30-mečio turas man taip pat emociškai labai svarbus. Džiaugiuosi, kad vėl būsime visi kartu“, – sakė Dž. Butkutė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA