Ar parduodant butą reikalingas buvusio sutuoktinio sutikimas? Teisininko komentaras | Kas vyksta Kaune

Ar parduodant butą reikalingas buvusio sutuoktinio sutikimas? Teisininko komentaras

delfi.lt 2017/10/21 14:35
DELFI nuotr.

Su vyru esame oficialiai nutraukę santuoką, tačiau gyvename tame pačiame bute, kuris yra mano nuosavybė, bet buvęs sutuoktinis yra deklaravęs gyvenamąją vietą šiame bute. Ar laisvai galiu parduoti butą, ar man reikia gauti buvusio vyro sutikimą? Ir kaip nauji buto šeimininkai galės nutraukti gyvenamosios vietos deklaravimą buvusiam vyrui?

Į skaitytojos klausimą atsako teisininkas Aleksandras Kovalevskis.

Atsižvelgiant į pateiktas aplinkybes, jog santuoka yra nutraukta įstatymų nustatyta tvarka ir butas priklauso Jums asmeninės nuosavybės teise, tai tiek parduodant šį turtą, tiek kitaip juo disponuojant (įkeičiant, nuomojant ir pan.) buvusio sutuoktinio sutikimas nėra reikalingas. Toks sutikimas būtų reikalingas tik tuo atveju, jei asmenys būtų įregistravę santuoką ir vienas iš sutuoktinių ketintų parduoti bendrą ar šeimos turtu pripažintą butą.

Be to, naujasis buto savininkas, galės nesudėtingai išregistruoti Jūsų buvusio sutuoktinio deklaruotą gyvenamąją vietą iš įgyto buto. Deklaravimo duomenys bus panaikinti, jei naujasis gyvenamosios patalpos savininkas deklaravimo įstaigai (seniūnijai) pateiks prašymą panaikinti jam priklausančioje gyvenamojoje patalpoje savo gyvenamąją vieta deklaravusio asmens deklaravimo duomenis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA