Etikos komisija nusprendė: klinikos vadovas pažeidė įstatymą | Kas vyksta Kaune

Etikos komisija nusprendė: klinikos vadovas pažeidė įstatymą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vienbalsiai nusprendė, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Šeimos medicinos klinikos vadovas Leonas Valius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Komisijos atstovės Eglės Ivanauskaitės pateiktame pranešime pažymima, kad pažeisti minėto įstatymo reikalavimai nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus (5 straipsnio 1 dalis, 6 straipsnio 1 dalies 4 punktas ir 7 straipsnio 1 dalis). Pranešimo pagrindu atlikto tyrimo metu nustatyta, kad L. Valius privačių interesų deklaracijas teikė 2012, 2015 ir 2017 m., tačiau nė vienoje iš jų klinikos vadovas nenurodė duomenų apie asociaciją „Lietuvos šeimos gydytojų kolegija“, nors jos veikloje dalyvauja nuo 1995 m., o nuo 2015 m. yra jos prezidentas.

Taip pat, nesant pakankamai duomenų teisinės veikos vertinimui, etikos komisija nusprendė nutraukti tyrimą dėl kitos L. Valiaus veikos. Tirta, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Komisija nustatė, kad tiriamuoju pastarųjų trejų metu laikotarpiu L. Valiaus vadovaujamoje klinikoje asistente dirba jo žmona, tačiau surinkti dokumentai nerodo, kad vadovas būtų priiminėjęs dėl jos sprendimų.

Tarnybinės etikos komisija primena, kad valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys privačių interesų deklaracijas turi pateikti per 30 kalendorinių dienų nuo jų paskyrimo į pareigas dienos. Jei atsirado naujų duomenų ar pasikeitė jau deklaruoti duomenys, asmenys privalo jais patikslinti savo privačių interesų deklaracijas per 30 kalendorinių dienų. Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidę privačių interesų deklaravimą reglamentuojančias Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA