S. Skvernelį stebina Prezidentūros požiūris į verslą | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelį stebina Prezidentūros požiūris į verslą

BNS 2017/10/19 15:48
Archyvas / DELFI nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis stebisi, anot jo, neigiamu Prezidentūros požiūriu į lietuvišką verslą. Taip jis komentavo prezidentės patarėjo pasisakymą, jog nacionaliniame susitarime verslas, skirtingai nei Vyriausybė, jokių rimtų įsipareigojimų neprisiėmė.

„Mane tikrai stebina tos institucijos (Prezidentūros – BNS) požiūris į verslą, ypač į lietuvišką verslą. Atrodo, kad tai yra reiškinys arba žmonės, kurie tik išnaudoja kitus asmenis, nėra socialiai atsakingi, nesidalina savo sukurta materialine gerove su kitais“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė S. Skvenerlis.

Vyriausiasis prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė antradienį sakė, jog susitarime Vyriausybė prisiėmė vienašališkų įsipareigojimų verslui, o šis jokių rimtų įsipareigojimų neprisiėmė.

Premjero teigimu, nacionalinis susitarimas yra kompromiso ieškojimas, o ne nurodinėjimas, kaip visi turi elgtis. „Mes šiuo susitarimu pakeliame socialinį dialogą į kitą lygį, kuriame tradiciją. Aš suprantu, kad yra noras galbūt vienasmeniškai valdyti, kumščiu trenkti, nurodyti, bet tai yra kelias į niekur. Nacionalinis susitarimas yra kompromiso ir konsensuso paieška, ir socialinio dialogo turėjimas“, – teigė S. Skvernelis.

Anot jo, susitarimas apibrėžia, kaip verslas gali plėstis, tapti efektyvesnis ir taip mokėti didesnius atlyginimus darbuotojams. „Mes suprantame, daugelis verslo įmonių šiandien konkuruoja būtent dėl atlyginimų dydžio, o turėtų konkuruoti dėl produktyvumo, našumo augimo, technologinio atsinaujinimo. Tas susitarimas numato paskatas ir priemones, kad būtent šitaip būtų didinamas verslo konkurencingumas“, – teigė premjeras.

Vyriausybė, verslo atstovai ir profesinės sąjungos pirmadienį pasirašė susitarimą, kuriuo Vyriausybė pažadėjo kelti atlyginimus, mažinti darbo jėgos apmokestinimą ir skatinti kolektyvinių sutarčių sudarymą. Be to, numatoma pasirašyti atskirą susitarimą dėl algų kėlimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA