Kaune kaukė perspėjimo sirenos | Kas vyksta Kaune

Kaune kaukė perspėjimo sirenos

Skaitytojų nuotr.

Prieš vidurdienį, 11.52 val., Kauno orą virpino garsinis įspėjimas – buvo jungiamos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“ ir siunčiami trumpieji perspėjimo pranešimai į mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą.

Kaip rašo naujienų agentūra BNS, trečiadienį šalyje vyksta perspėjimo sistemų patikrinimas. Per patikrinimą sirenos kaukia lygiai tris minutes. Joms nutilus, 11.55 val. per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietos radijo programas gyventojams skelbiama informacija bei rekomendacijos. Išgirdę sirenas, įsijunkite radiją ar televiziją ir išklausykite skelbiamą informaciją.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, atliekant perspėjimo sistemos patikrinimas, o apie visuomenės perspėjimą ekstremalios situacijos atveju atsakingas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Gyventojai perspėjami įjungus vietinio valdymo sirenas, kurios įrengtos ant valstybinių įstaigų, ūkio subjektų, visuomeninės paskirties pastatų, gyvenamųjų namų arba bokštų (stulpų).

Nuo 2012 m. rugpjūčio mėn. gyventojai gali būti perspėjami ir informuojami ne tik įjungus sirenas, bet ir panaudojant šiuolaikinę korinio transliavimo (angl. Cell Broadcast) technologiją, siunčiant trumpuosius pranešimus tiesiogiai į gyventojų mobiliuosius telefonus. Ši galimybė atsirado departamentui įgyvendinus Europos Sąjungos projektą „Gyventojų perspėjimas ir informavimas, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų teikėjų tinklų infrastruktūrą, sistemos sukūrimas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA