Kaune vėl bus leidžiamas laidojimas neveikusiose kapinėse | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl bus leidžiamas laidojimas neveikusiose kapinėse

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Palaidotų asmenų artimieji galės būti laidojami šiose iki šiol neveikusiose kapinėse antradienį nusprendė savivaldybės taryba, pakeitusi kapinių statusą iš neveikiančių į riboto laidojimo.

Ribotas laidojimas vėl leidžiamas Kauno Aleksoto kapinėse. Savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Ričardas Čėsna BNS yra sakęs, kad taip tikimasi atgaivinti šias kapines, paskatinti žmones tvarkyti jų aplinką.

„Jeigu yra nelaidojama kapinėse, jos numiršta. Gal keistai skamba, kad kapinės numiršta, bet iš tikrųjų, kaip ir nenaudojami pastatai, jos mąžta ir sekantis kelias yra iš viso panaikinimas. Kitas kelias – atgaivinimas“, – BNS pasakojo „Kapinių priežiūros“ direktorius.

Skirtingai nei veikiančiose, riboto laidojimo kapinėse nėra leidžiama formuoti naujų kapaviečių, o esamose laidoti galima tik praėjus 25 metams nuo paskutinio palaidojimo ir tik įrodžius giminystę su kapavietėje palaidotais asmenimis.

Šiose kapinėse stovi paminklas „Pieta“, 1927 metais pastatytas savanoriams, žuvusiems kovose už Lietuvos nepriklausomybę.

Kaune yra 26 kapinės, iš jų aštuonios – veikiančios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA