Ispanijoje sulaikytas vyras, įtariamas dviejų asmenų nužudymu | Kas vyksta Kaune

Ispanijoje sulaikytas vyras, įtariamas dviejų asmenų nužudymu

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl šių metų gegužės 16 d. iš savo namų Vilijampolėje, Kaune išėjusio ir dingusio be žinios Egidijaus Sabulio.

Kauno apskr. VPK pareigūnai, bendradarbiaudami su Marijampolės, Šiaulių apskr. VPK ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais, nustatė galimus įtariamuosius. Tai anksčiau teistas Šiaulių miesto gyventojas, šiais metais deklaravęs išvykimą į užsienį, Vaclovas Vaitkevičius, Šiaulių r. gyventojas Denis Vaitkevičius ir Jurbarko r. gyventojas Paulius Tamoševičius.

Pareigūnams paskelbus šių asmenų paiešką, jų ieškota ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pirmadienį, spalio 9 d., Ispanijoje vietos pareigūnų rastas ir sulaikytas vienas iš įtariamųjų – Vaclovas Vaitkevičius. Taip pat rastas Pauliaus Tamoševičiaus kūnas, dėl to Ispanijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir įtarimus šio asmens nužudymu pateikė sulaikytam V. Vaitkevičiui.

Kauno apskr. VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. ir 146 str. 2 d., dėl nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA