Š.Jasikevičius su komanda laukia jaudinančio Eurolygos starto | Kas vyksta Kaune

Š.Jasikevičius su komanda laukia jaudinančio Eurolygos starto

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ stos į pirmąją šio sezono Eurolygos akistatą namuose su Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa. Susitikime su Vilniaus „Lietuvos rytu“ sekmadienį traumą patyręs atakų organizatorius Dee Bostas po to karto net nesitreniravo su komanda, o dėl jo pasirodymo rytoj, kaip sako Šarūnas Jasikevičius, daug optimizmo nėra.

„Jis nesitreniravo. Žiūrėsime, ar šiandien kažkas pagerės, bet optimizmo daug neturiu. Pažiūrėsime, ar šiandien treniruosis, ar rytoj. Jis nori žaisti, bet man atrodo, tai nėra realu“, – sakė Š.Jasikevičius.

Šiandien amerikietis švenčia 28-ąjį gimtadienį, tačiau minėti jo besitreniruojant su komandos draugais D.Bostas kol kas negali.

Tokiu atveju jau Eurolygos starte šansą gauti galės jaunasis Paulius Valinskas. Su tuo prieš rungtynes sutinka ir Š.Jasikevičius.

„Manau, kad taip. Bandysime taikyti didelę rotaciją. Aš irgi noriu žaisti su 10 ar 11 žaidėjų. Norisi palaikyti aukštą ritmą ir kiti žaidėjai net yra nusipelnę žaisti“, – dėstė strategas.

Apie „Crvena Zvezda“ komandą: „Pradžia kaip visada sunki ir jaudinanti. Svarbu susitvarkyti su emocijomis ir susikoncentruoti į rungtynes. Varžovai gerai žinomi, ten pasikeitė daug žaidėjų, bet idėja ir stilius – tie patys. Labai agresyvi gynyba, gal net agresyvesnė iš aukštaūgių pusės. Tai komanda, kuri gerai fiziškai pasiruošusi, o tai žaidžiant su „Crvena Zvezda“ visada yra svarbu – atlaikyti fizinį kontaktą ir užbaigti geriau nei užbaiginėjome iki šiol.“

Apie pokyčius serbų gretose: „Dabar šiek tiek aukštaūgiai agresyvesni toliau nuo krepšio. Jei pernai jie daugiau ar mažiau pasilikdavo, tai šįmet jie agresyvūs ir būtina su tuo susitvarkyti. Du talentingi gynėjai – Feldeine’as ir Rochestie, aibė labai gerų besiginančių gynėjų – Dangubičius, Lazičius, Dragicevičius. Svarbu, kad mūsų gynėjai vestų komandą į žaidimą ir eitume ten, kur norime. Reikia, kad jų gynyba neišmuštų iš vėžių mūsų, ir to, kad mes juos išmuštume.“

Apie dabartinę „Crvena Zvezda“ sportinę formą: „Panašiai kaip mūsų. Jie kaip ir mes – į viršų, į apačią. Matosi geras fizinis pasirengimas ir agresyvi gynyba, didelė rotacija, naudoja 11, 12 žaidėjų. Trys ar keturios minutės ir žaisti eina kitas žaidėjas. Aukštas ritmas ir reikia su tuo susitvarkyti“

Apie Brandoną Daviesą bei jo ir Augusto Limos skirtumą: „Lima yra aukštesnis. Brandonas gali ilgiau žaisti aukštesniu tempu, jis turi daugiau krepšinio įgūdžių, bet neturi tiek patyrimo kaip Lima, kuris žaidė „Real“. Smagu, kaip jis įsilieja savo energija ir begaliniu noru, bet iš to noro pridaro klaidų. Reikia nusiraminti ir pabūti sistemoje. Tikiuosi, su laiku nusiramins“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA