Skundžiasi skaitytoja: pirko automobilį internetu – nei automobilio, nei pinigų | Kas vyksta Kaune

Skundžiasi skaitytoja: pirko automobilį internetu – nei automobilio, nei pinigų

Archyvo nuotr. / threatblog.org nuotr.

Automobilį populiariame užsienio skelbimų portale išsirinkę ir nusprendę pirkti kauniečiai pakliuvo į aferistų pinkles. Pervedę nemenką sumą pinigų, ratuoto pirkinio jie nesulaukė, o pardavėjas ir pervežimą „vykdžiusi“ bendrovė dingo kaip į vandenį.

„Maždaug prieš savaitę mano vyras susidomėjo automobiliu „Audi“ iš internetinio puslapio mobile.de. Nusprendėme pirkti mašiną, pervedėme 4 tūkst. eurų. Kadangi mašina buvo Suomijoje, pardavėjas mums pasiūlė „patikimą“ pervežimo įmonę, kuri pristatys pirkinį“, – pasakojo portalo skaitytoja Sandra.

Anot jos, sukčiai įteikė specialų numerį, pagal kurį internetu buvo galima stebėti automobilio buvimo vietą. Maždaug po dienos sekimo įrankis, tačiau, užstrigo. „Manėme, gal sugedo. Praėjus dar porai dienų kilo įtarimas, kad kažkas tikrai negerai. Bandėme skambinti duotais numeriais, nepavyko. Pabandžius dar kartą įvesti sekimo numerį, parodyta, kad jis nebegalioja. Tada galutinai supratome, kad netekome ir pinigų, ir mašinos“, – liūdną istoriją nusakė Sandra.

Antradienį nukentėję kauniečiai kreipėsi į policiją, tačiau bijo, kad pareigūnai gali nesiimti šios bylos arba tyrimas bus nevaisingas, kadangi skelbimas talpintas užsienio portale. „Turime viltį atrasti daugiau šitaip nukentėjusių žmonių, taip pat iš Lietuvos – gal tuomet šia schema labiau susidomėtų vietos pareigūnai. Stebime mobile.de ir tikrai įtariame, kad toliau yra sukčiaujama“, – teigė Sandra.

Moteris šiuos įtarimus grindžia analogiškomis skelbimų detalėmis, pardavėjo bruožais. „Dabar yra skelbimas „Audi A6“ 2011 metų, kaina – 4,3 tūkst. eurų. Šiame skelbime, visai kaip ir mūsiškiame, nurodyti vardas ir pavardė, kurie, internetinės paieškos duomenimis, yra daktaro. Mums aferistai minėjo, jog mašiną pardavinėja daktaras“, – teigė Sandra.

Šis tariamas asmuo, iš kurio pirktas automobilis, pats rekomendavo minėtąją pervežimo firmą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA