Dainavos mikrorajone – modernus bendruomenei atviras stadionas | Kas vyksta Kaune

Dainavos mikrorajone – modernus bendruomenei atviras stadionas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Kaune oficialiai atidarytas renovuotas Kauno Juozo Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos stadionas. Pasak švietimo įstaigos atstovų, atnaujinta sveikatingumui puoselėti skirta vieta galės naudotis ne tik mokyklos mokiniai, bet ir visi norintys Dainavos mikrorajono gyventojai.

„Anksčiau egzistavęs mokyklos stadionas buvo išties prastos būklės – labai reikėjo remonto. Pirmiausiai pradėjome nuo drenažo atnaujinimo, elektros įvedimo ir daugelio kitų svarbių dalykų. Rugsėjį sudėti paskutiniai štrichai stadione – rangovas leido pradėti juo naudotis”, – džiaugėsi Kauno J. Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos plėtros skyriaus vedėja Jurga Daubarienė.

Kaip jau minėta, stadionu galės naudotis ne tik mokyklos mokiniai, bet ir gyvenamojo kvartalo, esančio aplink mokyklą, gyventojai. Pasak J. Daubarienės, į stadioną mokiniai ir bendruomenė ateina jau nuo rugsėjo.

„Mokyklos stadionas nėra izoliuotas, nepaisant to, kad mokyklos teritorija – aptverta. Leidžiame juo naudotis Dainavos mikrorajono bendruomenės nariams tomis valandomis, kuriomis veikia Kauno J. Urbšio katalikiškoji pagrindinė mokykla – nuo 7-22 val.“, – sakė mokyklos plėtros vadovė.

Jos teigimu, lėšas stadiono renovacijai skyrė Kauno miesto savivaldybė. Kadangi investuota nemaža dalis pinigų, Kauno valdžios atstovai lėšas kaupė palaipsniui maždaug trejus metus. „Įrengti bėgimo takai, rutulio stumimas, šuoliaduobė šuolio į tolį rungčiai, futbolo, krepšinio, tinklinio, kvadrato žaidimo aikštelių zonos, lauko treniruokliai – sutvarkyta visa reikiama sportui skirta bazė“, – komentavo pašnekovė.

Pasak J. Daubarienės, visi norintys stadione galės sportuoti visais metų laikais, jei leis oro sąlygos. Žinoma, kiekvienam atėjusiam aktyviai praleisti dieną teks susipažinti su naudojimosi stadionu taisyklėmis, kurios pateiktos specialiuose stenduose. „Džiaugiamės, kad visa Dainavos mikrorajono bendruomenė – vaikai, tėvai, močiutės ir seneliai gali leisti laisvalaikį sportuodami“, – sakė mokyklos plėtros vadovė.

Šiemet tam tikrą finansavimą savo reikmių tvarkymui esą gavo keletas Kauno mokyklų. Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė esą daugiau lėšų  investuoja į mokyklų stadionų atnaujinimą ir renovaciją, skiriama daugiau dėmesio visuomenės sveikatingumo populiarinimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA