Fiksuoja skaitytojai: vykdant pakeitimus pėsčiųjų perėjoje – rizikuojama žmonių gyvybėmis | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: vykdant pakeitimus pėsčiųjų perėjoje – rizikuojama žmonių gyvybėmis

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją užplūdo pasipiktinusių skaitytojų skundai, pranešantys apie problemą vienoje pėsčiųjų perėjoje, Kaune. Pasak jų, daugelį metų egzistavusi pėsčiųjų perėja jau keletą dienų klaidina praeivius ir sukelia nelaimingų atsitikimų gatvėje riziką.

„Pastebėjau, jog išnaikintos dvi pėsčiųjų perėjos Taikos prospekte – netoli didžiosios sankryžos su A. Baranausko ir Birželio 23-iosios g. Viena buvo ties salele, kita prie viešojo transporto stotelės. Dabar galima pereiti gatvę toje pačioje sankryžoje arba gerokai toliau nuo minėtos stotelės, tai – tiesiog nepatogu“, – skundžiasi portalo skaitytoja.

Pasak jos,  iš viešojojo transporto moteris kaskart išlipa kuo arčiau reikiamos vietos, nes troleibusas retai priveža „prie pat durų“. „Dabar išlipus iš autobuso arba einant į stotelę dar reikia paėjėti nemažą atstumą į priešingą pusę ir vėl grįžti atgal. Net ir nesinaudojant viešuoju transportu pereiti per gatvę nepatogu, nes bet kuriuo atveju tenka eiti lanku į vieną arba kitą pusę“, – paaiškina kaunietė.

Su „Kas vyksta Kaune“ žurnalistais susisiekė ir viešojo transporto vairuotojas. „Pirmiausia pasakysiu, jog pritariu, kad daugelis pėsčiųjų perėjų Kaune būtų naikinamos, o kitos vietos atitvertos barjerais. Tačiau šiandien pastebėjau Taikos prospekte, buvusios „Svajonės“ pusėje, dirbančius darbininkus. Jie užstatę nepereinamus barjerus – tvoreles toje vietoje, kur neseniai buvo paryškinta pėsčiųjų perėja. Neabejoju, ją žino visi Kauno varuotojai. Tačiau apie tai, kad ji nefunkcionuoja, nepranešta jokiu įspėjamuoju ženklu – teritorija tik paženklinta juosta su užrašu „Stop“, – tvirtina vyras.

Jo teigimu, jau praėjusį penktadienį netrūko konfliktinių situacijų kelyje – vairuotojai stojo prie perėjos. Tik nedaugelis iš jų esą žinojo, jog perėja nefunkcionuoja. „Nesusipratimai tęsiasi iki šiol – žmonės per perėją Taikos prospekte vis tiek eina virtinėmis. Man ne  kartą anksčiau teko matyti avarijas, kai įvairiose kelio atkarpose partrenkiami pėstieji. O vakar vakare lijo, buvo prastai matomas kelias. Per perėją ėjo galimai nepilnametės merginos. Pamačiusios vienoje perėjos pusėje tvorelę, o kitoje – apjuosimą „Stop“ juosta –  pasimetė, nežinojo, kaip elgtis – atsidūrė tikrų tikriausiame akligatvyje, o gatve važiavo automobiliai, kurie tik per plauką jų nekliudė. Buvo baisu net žiūrėti – darbininkų aplaidumas galėjo kainuoti merginų gyvybes“, – piktinasi viešojo transporto vairuotojas.

Pasak kauniečio, minėta perėja, kaip jau minėta, prieš maždaug tris mėnesius buvo naujai paryškinta, nes ji esą viena iš pavojingiausių Kaune.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras paprašytas pakomentuoti situaciją Taikos prospekto perėjoje sakė: „Taikos prospekto atkarpoje tarp Studentų g. ir A. Baranausko g. buvo dvi nereguliuojamos perėjos. Vadovaujantis pėsčiųjų perėjų įrengimo taisyklėmis, 6 eismo juostų kelyje negali būti įrengiamos nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Atsižvelgiant į pėsčiųjų perėjų įrengimo reikalavimus, bei pastaraisiais metais šiose perėjose įvykusius eismo įvykius, buvo nuspręsta vietoje dviejų nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų įrengti vieną saugią šviesoforais reguliuojamą perėją.Reguliuojamos perėjos įrengimui pasirinkta pėsčiųjų perėja vienodais atstumais nutolusi nuo abejose pusėse gretimai esančių reguliuojamų perėjų. Šiuo metu minėtoje perėjoje vyksta darbai. Vienoje Taikos prospekto pusėje jau įrengta apsauginė tvorelė“, – teigė jis

P. Kero teigimu,  bendrovė „Gatvių apšvietimas“ informavo, jog kitoje pusėje tvorelę perėjos zonoje planuojama įrengti dar šiandien. Taip pat perėjos zona gatvės pusėje, kurioje dar neįrengta tvorelė – pažymėta specialia juosta „Stop“. Taip pat esą artimiausiu metu bus pašalintas horizontalusis važiuojamosios dalies ženklinimas bei panaikinta perteklinė danga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA