Turkijos statybų kompanijos planuose – bendradarbiavimas su Kauno rajonu | Kas vyksta Kaune

Turkijos statybų kompanijos planuose – bendradarbiavimas su Kauno rajonu

krs.lt nuotr.

Viena didžiausių Turkijos statybų kompanijų „KAYI Construction“ siūlo viešojo ir privataus sektorių partnerystės (VPSP) pagrindu kurti infrastruktūrą Kauno rajone.

Pirmadienį šios kompanijos vadovai su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu aptarė bendradarbiavimo galimybes.

Viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimas (angl. Public Private Partnership, PPP) yra galimybė greičiau įgyvendinti svarbius projektus, išlaidas paskirstant kelerių ar keliolikos metų laikotarpiui. Toks modelis Kauno rajone jau buvo pritaikytas asfaltuojant kai kuriuos kelius.

V. Makūnas pastebėjo, kad aktualiausia Kauno rajonui – mokyklų renovavimas ir modernizavimas. Meras pristatė svečiams Kačerginės, Zapyškio ir kitų mokyklų rekonstrukcijos projektus.

Investicijų reikėtų ir šalia Raudondvario dvaro esančiai apleistai gamybinei teritorijai, kurioje galėtų atsirasti laisvalaikio ir sveikatingumo kompleksas.

Kauno rajono savivaldybė laukia Vyriausybės sprendimo, kuris įgalintų perimti Mastaičių baseiną. Savivaldybės planuose – ne tik atnaujinti šį objektą, bet ir šalia jo pastatyti pradinę mokyklą.

„KAYI Construction“ grupės prezidentas Mustafa Toprakas pastebėjo, kad VPSP bus vienas svarbiausių finansavimo medelių pasibaigus ES paramai ir pageidavo susipažinti su šio modelio teisine baze Lietuvoje.

„KAYI Construction“ Turkijos pietuose esančiame Gaziantepo mieste yra pastačiusi didžiulį sveikatingumo kompleksą, valdo apie 40 kitų medicinos įstaigų. Ši kompanija buvo viena iš Vilniaus prekybos centro „Ozas“ statytojų.

Susitikime dalyvavęs Lietuvos sveikatos universiteto (LSU) sporto ir plėtros prorektorius Mindaugas Balčiūnas pasakojo, kad „KAYI Construction“ finansuoja LSU krepšinio laboratorijos įrengimą ir merginų bei vaikinų krepšinio komandų veiklą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA