Prezidento rinkimuose žmonės rinktųsi ir V.Matijošaitį | Kas vyksta Kaune

Prezidento rinkimuose žmonės rinktųsi ir V.Matijošaitį

BNS 2017/10/09 07:44
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidento rinkimuose daugiausia balsų rinkėjai atiduotų už premjerą Saulių Skvernelį, SEB banko prezidento patarėją Gitaną Nausėdą bei Kauno merą Visvaldą Matijošaitį, rodo delfi.lt pirmadienį skelbiama visuomenės nuomonės apklausa.

„Spinter tyrimų“ duomenimis, jei rinkimai vyktų artimiausią savaitgalį, už S.Skvernelį balsuotų 13,5 proc., G. Nausėdą – 9,9 proc., o V. Matijošaitį – 9 proc. apklaustųjų. Už šio trejetuko toliau rikiuojasi buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas, kurį palaikytų 7,5 proc. apklaustųjų. 7,2 proc. respondentų balsuotų už Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį, 6,2 proc. – už europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę, 4,5 proc. – už Seimo narę Ingridą Šimonytę, 3,8 proc. – už europarlamentarą Antaną Guogą.

3,7 proc. respondentų balsuotų už Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą Robertą Dargį, po 3,3 proc. – už parlamentarą Žygimantą Pavilionį ir žurnalistą Andrių Tapiną, 3 proc. – už parlamentarą Algirdą Butkevičių, 1,7 proc. – už Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir 1,5 proc. – už europarlamentarą Petrą Auštrevičių. 11 proc. respondentų nežino, ką palaikytų rinkimuose, o 10,9 proc. apklaustųjų rinkimuose nebalsuotų.

Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimą rugsėjo 19-28 dienomis delfi.lt užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „ Spinter tyrimai“. Tyrimo metu buvo apklausti 1008 respondentai nuo 18 iki 75 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA