Rengiamasi atgaivinti neveikiančias Aleksoto kapines | Kas vyksta Kaune

Rengiamasi atgaivinti neveikiančias Aleksoto kapines

BNS 2017/10/08 20:00
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune planuojama atgaivinti šiuo metu neveikiančias Aleksoto kapines: tikimasi, kad jų statusą pakeitus į riboto laidojimo, bus tvarkoma daugiau kapų, pagražės jų aplinka.

„Jeigu yra nelaidojama kapinėse, jos numiršta. Gal keistai skamba, kad kapinės numiršta, bet iš tikrųjų, kaip ir nenaudojami pastatai, jos mąžta ir sekantis kelias yra iš viso panaikinimas. Kitas kelias – atgaivinimas“, – BNS pasakojo savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Ričardas Čėsna.

Jis pabrėžė, kad šios kapinės nebus atviros visiems: skirtingai nei veikiančiose, riboto laidojimo kapinėse nėra leidžiama formuoti naujų kapaviečių, o esamose laidoti galima tik praėjus 25 metams nuo paskutinio palaidojimo ir tik įrodžius giminystę su kapavietėje palaidotais asmenimis.

Pasak R.Čėsnos, toks sprendimas jau yra pasiteisinęs Žemųjų Šančių kapinėse. Jos iš neveikiančių prieš kurį laiką taip pat paverstos riboto laidojimo: į kapines dažniau užsuka palaidotųjų artimieji, tvarko kapavietes ir atnaujina antkapius.

„Mes pritarėme, kad jeigu bus einama tuo pačiu keliu, manau, kad kapinėms bus tai geriau“, – kalbėjo „Kapinių priežiūros“ vadovas.

Kol kas kapines prižiūrinti įmonė nėra sulaukusi prašymų dėl laidojimo Aleksoto kapinėse, tačiau, pasak R.Čėsnos, vietos bendruomenė domisi šia galimybe.

Klausimas dėl kapinių statuso bus svarstomas artimiausiame tarybos posėdyje.

Kaune yra 26 kapinės, iš jų aštuonios – veikiančios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA