Kokius kebabus kauniečiai mėgsta labiausiai? | Kas vyksta Kaune

Kokius kebabus kauniečiai mėgsta labiausiai?

R. Tenio nuotr.

Žvelgiant į tendencijas, kurių viršūnėse rikuojasi populiariausi valgiai, racione būtų sunku nepaminėti kebabo, jau ne vienerius metus bent kartais pamaloninančio išalkusių žmonių skrandžius. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcijoje dirbantys žurnalistai domėjosi, kokius kebabus labiausiai mėgsta kauniečiai?

[galerija kiek=”4″]

Kalbėjomės su dviejų mieste populiarių greito maisto užkandinių „Liuks kebabai“ bei „Todžės kebabai“ atstovais ir smalsavome, kokie kauniečių įnoriai būna kaskart užsukus paskanauti islamo šalių virtuvėje gimusio patiekalo, kurio ypatybes išties greitai perprato ir lietuvių virtuvės šefai.

Įprastą dieną standartų nelaužo, bet retkarčiais staigmenų negaili

„Labiausiai perkami – dideli kebabai su vištiena, tačiau pagardinami jie įvairaus skonio padažais. Kauniečiai renkasi visus siūlomus pagardus – česnakinį, pikantišką bei vadinamą miksą – sunku nusakyti, kuris iš jų – populiaresnis“, – sako „Liuks kebabai“ direktorė Jolita Linauskė.

Nors dieną kebabus taip pat perka, esą naktį prekyba pasiekia ypatingą piką. Moteris tikina, jog jos greito maisto užkandinėje dirbantys žmonės visuomet stengiasi išpildyti net ir įnoringiausio kliento norus. Juk į kebabą greta mėsos ir šviežių daržovių galima įdėti ir marinuotų agurkų ar paprikų, alyvuogių, jalapenų, sūrio, kukurūzų, pupelių – visko, ko tik geidžia širdis, teigia ji.

Pernai rudenį, spalio 31 dieną, kai kone visose pasaulio šalyse, o tarp jų ir Lietuvoje švenčiamas Helovynas – gatvės pilnos siaubūnais persirengusių žmonių, šioje greito maisto užkandinėje personalas taip pat nustebino visus išalkusius klientus – kepė jiems juodos spalvos kebabus.

„Juodajame kebabe visi ingridientai buvo natūralūs – jokių sintetinių medžiagų. Lavašą darėme patys ir iškepėme jį juodos spalvos. Tačiau, ką įdėjome į tešlos vidų, pasakyti negaliu, tai – gamybos paslaptis“, – šypteli greito maisto užkandinės savininkė.

Paklausta, kaip spalio pabaigoje klientus žada nustebinti šiemet, „Liuks kebabai“ direktorė išliko paslaptinga ir kol kas detalių neatskleidė, tačiau pažadėjo, jog staigmenų per Helovyną tikrai bus.

Pagamino didžiausią kebabą

Greito maisto užkandinė „Liuks kebabai“ taip pat drąsiai gali vadintis rekordininke – praėjusiais metais iškepė ilgiausią kebabą. Pastangos neliko nepastebėtos – kebabas esą įregistruotas rekordų knygoje kaip ilgiausias Lietuvoje.

„Mūsų pagaminto kebabo ilgis buvo 4 m. 8 cm. Didžiulius – vieno metro skersmens lavašus jam įgyvendinti, kurių prireikė net vienuolikos, kepėme patys. Į jo vidų sudėjome keturiolika kilogramų mėsos – vištienos bei kiaulienos, po keturis kilogramus pomidorų, paprikos, falafelių, septynis kilogramus kopūstų bei pekino salotų mišinio, po du kilogramus svogūnų, agurkų bei padažo. Vėliau rekordinio dydžio kebabą skanavo apie dvidešimt-trisdešimt žmonių. Viena šio milžiniško patiekalo dalis buvo su mėsa, kita – vegetariška“, – pasakoja J. Linauskė.

Dažniausiai kebabo pasirinkimas priklauso nuo tam tikrų aplinkybių

Kita populiarumu „Liuks kebabams“ nenusileidžianti kauniečių mėgstama greito maisto užkandinė – „Todžės kebabai“. „Perka ir didelius ir mažus kebabus. Tikriausiai klientų norai priklauso nuo to, ar kamuoja didelis alkis, ar mažas. Jei vyrai ateina su draugėmis, su žmonomis – moterys pageidauja mažo, o vyrai didelio kebabo“, – pasakoja „Todžės kebabai“ direktorė Saulė Žalienė.

„Todžės“ kebabai

Kebabų padažų pasirinkimas taip pat, pasak greito maisto užkandinės vadovės, priklauso nuo daugelio veiksnių. Jei, tarkime, žmogui netrukus kur nors teks viešai kalbėti, renkamasi švelnus kebabo padažas, o ne česnakinis. Tuo tarpu, atšalus orams, paklausesnis būna česnakinis ar aštrus – galbūt imunitetui stiprinti ar kūnui sušilti.

Reklama sklinda iš lūpų į lūpas

„Asortimentas mūsų greito maisto užkandinėse nėra platus – turime savo produkciją, kurią tobuliname, stengiamės, jog produktai išliktų kokybiški, švieži. Siūlome paskanauti kebabų su kiauliena ar vištiena. Jei „Todžės kebabuose“ apsilanko vegetaras, dažniausiai jis ateina su draugu ar drauge. Vyksta mainai – mėsos dalį iš savo kebabo vegetaras prašo atiduoti draugui. O, jei mėsos nevalgantis žmogus ateina vienas, jis perka kebabą vien su daržovių įdaru. Jei pirkėjas alergiškas padažams – padarome jam kebabą be jų. Prisitaikome prie kiekvieno individualių poreikių“, – atvirauja S. Žalienė.

Pasak jos, didžiausias klientų pikas būna ne vakarais, o pietų metu. „Žmonės nori greito aptarnavimo, todėl užsuka valgyti pietų – užsisako puodelį kavos, kebabą, greitai pavalgo ir skuba tvarkyti turimus reikalus toliau. Žmonių antplūdis būna itin didelis ir artėjant didžiosioms metų šventėms. Visuomeninės šventės mieste taip pat turi įtakos apsilankymui“, – kalba pašnekovė.

„Todžės kebabai“ Kaune gyvuoja nuo 2004 metų. Vadovė sako, jog tikėtina, kad didelius srautus klientų iki šiol pasiseka pritraukti dėl siūlomų kokybiškų bei šviežių produktų, žmonės tai žino, vienintelė reklama, kuri apie mus sklinda, tai reklama, einanti iš lūpų į lūpas, – sako greito maisto užkandidnės direktorė.

Paklausta apie tai, ar yra nors viena diena per metus, kuomet būtų galima įsigyti išskirtinės sudėties kebabą, S. Žalienė teigia, jog „Todžės kebabuose“ dirbantis personalas, gamindamas kebabus, nesistengia pernelyg išsiskirti – nėra prasmės kažkuo nustebinti klientus vieną kurią nors dieną, kasdien tobulinamės toje srityje, kurią pasirinkome, o kurdami kažką naujo, atsižvelgiame į klientų nuomonę – duodame žmonėms degustuoti ir įvertinę paklausą įtraukiame į ilgalaikį valgiaraštį.

Klausiame skaitytojų: ar mėgstate kebabus? Kuriose vietose dažniausiai juose perkate?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA