Visureigį ant žalios vejos Šilainiuose užfiksavęs kaunietis atsako kritikams | Kas vyksta Kaune

Visureigį ant žalios vejos Šilainiuose užfiksavęs kaunietis atsako kritikams

Skaitytojo nuotr.

Penktadienį portale „Kas vyksta Kaune“ kauniečių dėmesį patraukė skaitytojo Ramūno pasidalinta nuotrauka, kurioje matoma, kaip ant žaliosios kiemo dalies statomi automobiliai.

Po publikacija socialiniame tinkle pasipylė nuotrauką paviešinusį asmenį atakuojantys komentarai, kuriuose pastebima, jog Ramūnas nieko nesupranta – vairuotojai gynė taip automobilius palikusius kauniečius pastebėdami, jog tai, kad trūksta automobilių stovėjimo vietų – ne vairuotojų, o miesto infrastruktūros problema ir tokios nuotraukos paviešinimas yra beprasmis.

„Jei kiemuose nėra vietos, esi su mažu vaiku, grįžti po darbo, po parduotuvės su didžiausiu maišu, siūlote mašiną pasistatyti mokamoje aikštelėje, už kurią, beje, negali sau leist susimokėt, nes mokesčiai smaugia, tada eiti pusantro kilometro iki namų. Juk tai taip patogu ir norisi kartot kiekvieną vakarą. Ne kartą teko patiems taip mašiną statyt dėl tos pačios bėdos, kad nėra vietų. Mokėjom ir baudą. Taip kad gal laikas atsižvelgt į žmonių poreikius didint aikšteles,“ – rašo skaitytoja Dovilė.

Pasipiktinimo neslėpė ir Ernestas. „Fotografuoja tie, kurie patys važinėja viešuoju transportu ir nesusiduria su bėda, kai nebūna kur palikti automobilio. Tad taip, kaip pavyksta, taip ir pastato automobilius. Mažiau verkt.“ (aut. past. kalba taisyta).

Tačiau pamatęs tokią kauniečių reakciją, nuotrauką redakcijai atsiuntęs Ramūnas pastebėjo, jog kai kurių kauniečių požiūris į tokias problemas – absurdiškas.

„Nieko sau prisigyvenom laiką, kuomet vieno kaimyno automobilinės problemos privalo tapti ir kitų kaimynų galvos skausmu,“ – laiške rašo skaitytojas. „Paryžius labai automobilizuotas miestas, o su vieta ten automobilio pastatymui labai sudėtinga situacija, tačiau nė karto nepavyko pamatyti, kad paryžiečiai statytų savo automobilius ant žaliųjų plotų ar kaimynams po kojomis. Gal metas pradėti mokytis iš aukštos kultūros žmonių, kurie iš tiesų myli savo gyvenamąją vietą ir aplinkinius, jei jau esame europiečiai, o ne nesielgti kaip susireikšminusioms kiaulėms, kurios dėl savo asmeninių interesų pasiryžusios sunaikinti ar kitaip suniokoti miesto gerbuvį?“

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA