Prie Kauno pradedama statyti moderni gamykla: investicijos sieks 30 mln. eurų, planuojama 1 tūkst. darbo vietų | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno pradedama statyti moderni gamykla: investicijos sieks 30 mln. eurų, planuojama 1 tūkst. darbo vietų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno rajone, Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), Vokietijos automobilių komponentų gamybos bendrovė „Hella“ paskelbė apie naujos elektronikos gamyklos statybų pradžią.

Kauno LEZ 8,9 hektarų ploto sklype pirmojo etapo metu bus pastatyta 7 tūkst. kv. metrų gamykla, įdarbinti 250 darbuotojų, investicijos sieks 30 mln. eurų. Anot įmonės atstovų, jei startas bus sėkmingas, vėliau planuojama plėstis, didinti darbo vietų skaičių iki 1 tūkstančio.

„Nors tik dabar oficialiai pradedame gamyklos statybas, jau esame pasiruošę pradėti ir pirmos serijos produkcijos gamybą“, – sakė „Hella Lithuania“ vykdantysis direktorius Michael Jarecki.

Kapsulės įleidimo ceremonijoje dalyvavęs LR ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius teigė, kad šios gamyklos atidarymo nauda ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai – didelė. „Vien pirmajame etape jie investuos 30 mln. eurų, jei startuos sėkmingai, tikimės, kad darbuotojų skaičius augs iki 1 tūkstančio ir daugiau, taip pat didės investicijos ateityje. „Hella“ įmonė teikia produktus automobilių industrijai, specializuojasi elektronikoje, apšvietimo sistemose, kurios naudojamos automobiliams. Jų pirkėjai didžiausios korporacijos: „BMW“, „Audi“, „VW“,  kurie iš įmonės perka įrangą savo automobiliams. Tikime, kad „Hella“ atėjimas bus signalas ir kitoms užsienio kompanijoms, kad jie Lietuvą matys kaip inžinerinės pramonės šalį, kur galima gaminti ir tiekti detales didžiausiems automobilių gamintojams”, – teigė M. Sinkevičius, pridūręs, kad šiuo metu yra dar kelios užsienio automobilių pramonės kompanijos, kurios domisi verslo kūrimu Lietuvoje.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas taip pat akcentavo sukuriamas darbo vietas Kauno rajone. „Dėkoju įmonei už sukurtas 250 darbo vietų bei už galimybę ateityje sukurti jų iki 2 tūkst. Nors Kauno rajone nedarbo rodikliai vieni mažiausių visoje apskrityje, tačiau su kitų miestų merais kalbamės, kaip būtų galima projektus įgyvendinti kartu, kur galėtų dirbti ir iš kitų miestų atvykę darbuotojai. Tarkim, Šakių atstovai teigė, kad mieliau vyksta dirbti į Kauną, o ne į Marijampolę. Kai į Kauno rajoną ateina tokios įmonės kaip „Hegelmann transporte“, „Hollister“, „Hella“, „Lidl“, „Klasmann-Deilmann“, „Decura“ „Fortum“ ir kt. – jos pareikalaus daug žmogiškųjų išteklių. Jonavos, Kaišiadorių, Raseinių, Kėdainių, Šakių, Kauno ir rajono įdirbis turi būti pradėtas dabar. „Hella“, „Holister“ įmonės kurs tūkstančius darbo vietų, Kaunas bus nepajėgus tokia darbo jėga aprūpinti”, – svarstė V. Makūnas.

Anot „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Mano Katino, Kauno regionas patrauklus investuotojams dėl aukštos kvalifikacijos specialistų bei darbuotojų ir verslo poreikius atitinkančios infrastruktūros. „Pasaulinės automobilių elektronikos ir apšvietimo sprendimų automobiliams tiekėjos „Hella“ sprendimas atidaryti gamyklą būtent čia yra teigiama žinia kitiems investuotojams apie Kauno ir visos Lietuvos perspektyvas įgyvendinti plėtros planus“, – teigė M. Katinas.

Elektronikos gamykla Lietuvoje pirmiausia leis „Hella“ bendrovei patenkinti originalias elektronines dalis gaminančių klientų poreikius tiekiant sensorius, elektrinius varikliukus ir valdymo modulius.

„Hella“ yra tarptautinė, šeimos valdoma bendrovė, joje dirba 38 tūkst. žmonių daugiau nei 125 vietų 35 šalyse. „Hella“ grupė kuria ir gamina inovatyvias apšvietimo sistemas ir elektronikos sprendimus automobilių pramonei, taip pat jai priklauso vienas didžiausių automobilių detalių, aksesuarų, diagnostikos ir paslaugų mažmeninės prekybos bendrovių Europoje. Įmonė patenka į 40 didžiausių komponentų automobiliams tiekėjų pasaulyje sąrašą. Fiskaliniais 2016-2017 metais „Hella“ pardavimų pajamos siekė 6,6 milijardus eurų.

Bendrovės atidarymas Kauno rajone planuojamas 2018 m. viduryje, plėtrą baigti planuojama per 3 metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA