Gimtojo miesto klubo gelbėtoju tapęs M. Žukauskas dar norėtų žaisti pats | Kas vyksta Kaune

Gimtojo miesto klubo gelbėtoju tapęs M. Žukauskas dar norėtų žaisti pats

delfi.lt 2017/10/06 13:35
Stopkadras

Kai Mindaugas Žukauskas 1999 m. tapo Eurolygos čempionu ir 2003 m. iškovojo Europos čempionato auksą, jis net negalvojo, kad po beveik dviejų dešimtmečių jo pagalbos reiks ir „Šiauliams“.

Tačiau ilgametis Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas nenusigręžė nuo „Šiaulių“. M. Žukauskas tapo pagrindine klubo figūra ir padėjo klubui iškopti iš gilios duobės.

„Dar norėčiau labiau žaisti nei būti vadovu, – „Betsafe–LKL“ rubrikoje „Iš arti“ šypsojosi 42 metų M. Žukauskas. – Mačiau, kad baigiame prarasti krepšinį, sutikau ateiti ir bandyti situaciją gelbėti.“ „Šiaulių“ klubas prieš metus balansavo ties prarajos riba – vos prasidėjus sezonui iškilo grėsmė, kad komanda išnyks iš Lietuvos krepšinio žemėlapio dėl lėšų stygiaus. Tai atsiliepė ir rezultatams – „Šiaulių“ komanda liko paskutinė Lietuvos čempionate.

Tačiau šiemet situacija kardinaliai pasikeitusi. M. Žukauskas subūrė jauną ir ambicingą komandą, kurią papildo keli patyrę žaidėjai. Per keturis LKL susitikimus „Šiauliai“ laimėjo dusyk ir dabar žengia penkti. Per praėjusį sezoną iš viso pasiektos tik 6 pergalės.

„Sukūrėme ateities komandą. Rinkomės žaidėjus ateičiai, pasirašinėjome sutartis 2-3 metams. Bet pirmas uždavinys buvo pasirašyti kontraktą su treneriu Antanu Sireika“, – apie „Šiaulių“ sunkumus ir ateitį pasakojo M. Žukauskas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA