Įspėjimas studentams: nelegalūs kelionių pasiūlymai – net universitetuose | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas studentams: nelegalūs kelionių pasiūlymai – net universitetuose

Įmonės nuotr.

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos įspėja dėl Nyderlanduose registruotos įmonės „Student Destinations B.V.“ svetainėje www.student-destinations.com ir socialiniame tinkle „Facebook“ vykdomos neteisėtos veiklos Lietuvoje.

Pagal turimus duomenis, „Student Destinations B.V.“, neturėdama Turizmo departamento patvirtinimo teikti kelionių organizatoriaus paslaugas Lietuvoje, tiesiogiai universitetuose siūlo ir parduoda jaunimui ir studentams kelių dienų keliones autobusu iš Lietuvos.

Ši įmonė nebendradarbiauja su Turizmo departamentu ir ignoruoja nurodymus nevykdyti kelionių organizavimo veiklos Lietuvoje.

Turizmo departamentas atkreipia dėmesį, jog renkantis kelionių pardavimo agentą ir kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems ir nerekomenduoja jaunimui ir studentams vykti į „Student Destinations B.V.“ siūlomas organizuotas turistines keliones.

Atkreipiamas dėmesys, jog turistas, įsigijęs kelionės paketą iš nelegalizuoto Lietuvoje užsienio kelionių organizatoriaus, pats prisiima riziką dėl galimos žalos atlyginimo. Tokiu atveju turisto teisės ginamos tos šalies, kurioje šis užsienio kelionių organizatorius yra registruotas, teisės aktų nuostatomis. Turistas, prieš pirkdamas tokią kelionę turi pats iš anksto išsiaiškinti, kur ir kaip jam reiktų ginti savo teises.

Kilus klausimams ar abejonėmis rekomenduojama konsultuotis su Turizmo departamento specialistais.

Informaciją, kurią reikia žinoti įsigyjant kelionę, galite gauti el. paštu: prieziura@tourism.lt, telefonu Vilniuje 8 706 64848 arba čia.

Turizmo departamento informacija

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA