Kas vyksta Kaune spalio 6-8 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune spalio 6-8 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Ruduo, dažydamas medžius įvairiausiomis spalvomis ir plaudamas gatves šaltu lietumi, įgauna pagreitį. Suprantama, jog prasidėjus šildymo sezonui, niūrokas oras gali sunaikinti bet kokio noro išeiti iš šilto būso likučius, tačiau sinoptikai žada, kad lietus Kauną pasieks tik sekmadienį. Tad apsišarvuokite šiltais rūbais ir apsilankykite Kauną gyvenančiuose renginiuose.

Atogrąžų drugelių paroda VDU botanikos sode

Iki pat Naujųjų metų galėsime grožėtis Afrikos, Azijos, Centrinės ir Pietų Amerikos, Meksikos drugių grožiu. stebėti jų maitinimosi ypatumus, o jei pasiseks – išvysti, kaip drugiai ritasi iš lėliukių inkubatoriuje. Į VDU Botanikos sodą drugių lėliukės atkeliavo iš Didžiosios Britanijos. Paroda mokama, taikomos nuolaidos.

Orientacinės varžybos automobiliais „Šturmas“

Penktadienio vakarą startuos jau trečiasis orientacinių automobilių varžybų „Šturmas“ etapas. Pagrindinė renginio dalyvių užduotis – išspręsti renginio organizatorių užduotis bei aplankyti vietas ir taip gauti daugiausiai taškų. Taigi, jeigu turite vairuotojo pažymėjimą, automobilį nei išmanųjį telefoną – organizatoriai jums siūlo 1000 eurų laimėjimą. Dalyvavimas varžybose mokamas.

Susitikimas su projekto „Praeities žvalgas“ autoriumi Šarūnu Jasiukevičiumi
Penktadienį, 18 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2, 322 kamb.) kviečia į kelionių kultūros ciklo renginį. Į diskusiją apie nuotykius labiausiai į šiaurę nutolusioje Europos dalyje kviečia keliautojas, tyrinėtojas, publicista, projekto „Praeities žvalgas“ autoriumi Šarūnu Jasiukevičiumi.

Lietuvos biliardo mėgėjų čempionatas 2017

Šeštadienį Kęstučio gatvėje įsikūręs biliardo klubas „Entry“ kviečia visus biliardo mylėtojus dalyvauti mėgėjams skirtame čempionate. Dalyviai kviečiami žaisti pulą-8 (aštuoniukę). Renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos Pulo federacija. Dalyvavimas nemokamas.

Rudeninė talka VI-ajame forte

Per metus laiko, nuo 2016-ųjų rudens, atliekant VI-ojo forto tvarkybos darbus nuveikta daug: nuo augmenijos išvaduotos forto kareivinės, išvalyti kazematai ir kai kurie šaudmenų sandėliai, nuveikta daug kitų darbų, padėsiančių išsaugoti unikalius Kauno tvirtovės statinius. Tačiau veikti ką tikrai yra. Darbo įrankiais bus pasirūpinta.

10 šokių metų 2007-2017

Šeštadienį, Kauno miesto muziejus kviečia drauge švęsti 10-ąjį tradicinių šokių jubiliejų! Kauniečių ir miesto svečių laukia įvairūs renginiai – nuo supažindinimo su šokių istorija ir šokių pamokų, iki vakarėjantį Kauną prikelti pabandysiančių naktišokių. Detali renginio programa – aprašyme. Renginiai nemokami.

Savaitgalis Vytauto Didžiojo karo muziejuje

Vytauto Didžiojo karo muziejus kviečia pamiršti darganą lauke ir sudalyvauti smagiose veiklose. Šeštadienį organizuojama karinių žaidimų popietė, o sekmadienis bus skirtas pažinčiai su šauktinių tarnyba, kurią pristatys paroda „Kareivio dienos“, vyks edukaciniai užsiėmimai. Dalyvavimas nemokamas.

Tarptautinis šokio festivalis „Aura“

Spalio 5-8 dienomis Kaune bus apstu šokio. Į miestą grįžtą ilgiausiai Lietuvoje šiuolaikinio šokio tradicijas puoselėjantis Tarptautinis šokio festivalis AURA, o savaitgalį laukia gražiausi šio festivalio renginiai. Šeštadienį festivalio organizatoriai kvies nusikelti į tolimąją Japoniją ir artimiau susipažinti su šios šalies kultūros ir šokio subtilybėmis, o sekmadienį laukia įspūdingas uždarymo vakaras, pažadantis tiek įspūdžių, kad užteks iki kito festivalio. Renginiai mokami.

Daugiau renginių galite rasti apsilankę mūsų renginių kalendoriuje. O jeigu vis dėlto bijote, jog lietus jus pagaus nepasiruošusius, prieš palikdami namus peržvelkite orų prognozę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA