KTU taryba išteisino P. Baršauską dėl plagijavimo skandalo, tačiau jau neturėdama įgaliojimų | Kas vyksta Kaune

KTU taryba išteisino P. Baršauską dėl plagijavimo skandalo, tačiau jau neturėdama įgaliojimų

Asociatyvi / KTU nuotr.

Ketvirtadienį KTU Taryba išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad universitetas išteisino rektorių prof. Petrą Baršauską dėl viešoje erdvėje reiškiamų kaltinimų ir jo atstatydinti neplanuoja. Taip pat paaiškėjo, kad taryba nuomonę išreiškė po to, kai jos įgaliojimai jau buvo pasibaigę.

KTU Tarybos pranešime rašoma, kad ji nerekomenduoja rektoriui atsistatydinti, esą kitu atveju, atleidimas „galėtų būti klaidingai vertinamas kaip pripažinimas kaltės, kuri iki šiol grindžiama tik nuomonėmis, bet ne ekspertiniais ir teisiniais vertinimais.“

KTU Viešųjų ryšių projektų vadovas Mantas Lapinskas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad rugsėjo 28 d. prof. habil. dr. Arvydas Janulaitis, šiuo metu jau buvusios Kauno technologijos universiteto tarybos (toliau – Tarybos) pirmininkas, parengė pareiškimą „Dėl Kauno technologijos universiteto rektoriui Petrui Baršauskui viešoje erdvėje reiškiamų kaltinimų“ ir vykdė Tarybos narių apklausą el. paštu dėl minėto pareiškimo.

„Devyni Tarybos nariai pareiškimui pritarė, vienas pateikė atskirą nuomonę (jog pats rektorius turi nuspręsti), su vienu nepavyko susisiekti. Paskutinis nuomonę pareiškęs asmuo tai atliko spalio 1 d., todėl pareiškimas datuojamas 2017 m. spalio 1 d. Kadenciją baigusios Tarybos pareiškimas nėra nutarimas, jis nėra įpareigojantis. Pareiškimui pritarė devyni nariai, su prof. dr. Algirdu Šačkumi nepavyko susisiekti, o prof. habil. dr. Ramutis Petras Bansevičius išsakė nuomonę, jog spręsti turėtų rektorius”, – teigė M. Lapinskas.

Pilna iki 2017 m.rugsėjo 30 d. imtinai galiojusios KTU Tarybos sudėtis: pirmininkas biochemikas prof. habil. dr. Arvydas Janulaitis, KTU Mechatronikos instituto projekto vyriausiasis mokslo darbuotojas prof. habil. dr. Ramutis Petras Bansevičius, UAB „ACC Distribution“ valdybos pirmininkas Regimantas Buožius, buvęs Danske Bank A/S Lietuvos filialo generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas, KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto Marketingo katedros profesorius prof. dr. Rimantas Gatautis, UAB „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Arūnas Laurinaitis, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis, KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto Medžiagų inžinerijos katedros profesorius Nacionalinio inovacijų ir verslo centro tarptautinių mokslo tinklų plėtros vadovas prof. dr. Sigitas Stanys, KTU Cheminės technologijos fakulteto Sintetinės chemijos instituto direktorius Organinės chemijos katedros prof. dr. Algirdas Šačkus, KTU Studentų reikalų departamento direktorius dr. Martynas Ubartas.

Tarybos gyvai susitikusi nebuvo, vyko apklausa rugsėjo 28 d. – spalio 1 d. vyko el. paštu. „Pagal Tarybos darbo reglamentą – posėdžiai gali vykti ir elektroniniu būdu, taip yra buvę ne kartą. Šį kartą vykdytas ne posėdis, o apklausa. Pareiškimui pritarė devyni nariai, su prof. dr. Algirdu Šačkumi nepavyko susisiekti, o prof. habil. dr. Ramutis Petras Bansevičius išsakė nuomonę, jog spręsti turėtų rektorius”, – teigė M. Lapinskas.

Anot KTU atstovo, naujos kadencijos išrinkta Taryba rinksis, duos priesaikas ir rinks pirmininką spalio 11 d.

M. Lapinskas aiškino, kad Kauno technologijos universiteto tarybos narių rinkimų tvarkos aprašas nustato Kauno technologijos universiteto tarybos narių rinkimų organizavimo taisykles: kandidatų į Tarybos narius kėlimo ir išrinkimo/atrankos, kandidatų sąrašų sudarymo tvarką, balsavimo už kandidatus procedūrą ir Tarybos narių rinkimų konferencijos organizavimo ir vykdymo tvarką. Aukštųjų mokyklų (AM) tarybų veiklą reglamentuoja Švietimo ir mokslo įstatymas, AM statutai.

Kol kas lieka neaišku, kokie bus tolesni rektoriaus P. Baršausko veiksmai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA