Kaune kuriasi vis daugiau aukščiausios kokybės maisto parduotuvėlių | Kas vyksta Kaune

Kaune kuriasi vis daugiau aukščiausios kokybės maisto parduotuvėlių

R. Tenio nuotr.

Savanorių prospekte veikiančiame prekybos centre „Hyper Maxima“ į draugiją susibūrė aukščiausios kokybės maistą parduodančios parduotuvėlės, tarp kurių ir naujai duris atvėrusi mėsos krautuvėlė „TAR TAR“.

[galerija kiek=”12″]

Nesuklysime teigdami, kad kauniečių pamėgtame prekybos centre atskirą vis didesnę teritoriją užima itin kokybiško, ekologiško ir su meile pagaminto maisto krautuvėlės. Šalia gardžių kepinių kepyklėlės, net kelių ekologiškais produktais prekiaujančių parduotuvių, atsinaujinusios vyno ir delikatesų krautuvės nuo šiol galima bus įsigyti ir itin kokybiškos, Lietuvos ūkiuose atsakingai auginamų galvijų mėsos.

Užauginta Lietuvos ūkiuose

Vos mėnesį veikianti mėsos krautuvėlė patraukia ne vieno žvilgsnį švaria estetika, paprastumu ir drauge elegancija, kuri mėsinėje – kiek neįprasta. Tai neabejotinai signalizuoja apie parduotuvės įkūrėjų kiek kitokį požiūrį į mėsą, kaip produktą. Parduotuvėje prekiaujama tik Lietuvos ūkiuose užaugusių galvijų mėsa – jautiena ir ėriena, taip pat žvėriena. Visa parduodama mėsa yra brandinta. „TAR TAR“ vadovė ir įkūrėja Brigita Migonienė sako, kad nebrandintos mėsos žmonės išvis neturėtų valgyti.

Tačiau net ir ypatingas brandinimas nepadės, jei žaliava bus netinkama. „TAR TAR“ parduotuvėlėje parduodamos mėsos augintojai yra pelnę ne vieną pripažinimą tiek aukštos klasės Lietuvos restoranų, tiek atsirinkti, kaip produkcijos tiekėjai užsienio rinkoms, pavyzdžiui – Šveicarijos.

„Iš tiesų, tai ūkininkas yra tas, kuris „pagamina“ kokybišką mėsą. Tik su pagarba išauginto galvijo – laisvai
besiganiusio pievose, šerto pašarais be GMO, negavusio antibiotikų, mėsa bus minkšta bei sultinga, – sako B. Migonienė. – Esame atsirinkę ūkininkus, kurie būtent taip augina galvijus, todėl visada galime užtikrinti stabilią
jautienos kokybę“.

Atsakingas brandinimo procesas

Kaip minėta, kokybiškos mėsos savybes praturtina ir specialus sausas mėsos brandinimo procesas. „Sauso brandinimo metu mėsa pakabinama kelioms savaitėms nulio laipsnių temperatūroje. Patalpoje išlaikomas pastovus drėgmės lygis bei užtikrinama oro cirkuliacija. Todėl jautiena pasidengia apdžiuvusiu lukštu, o po juo mėsa įgauna net tik daug išraiškingesnį skonį, bet ir tampa minkšta bei sultinga“, – sako B. Migonienė.

Brandinta jautiena yra ne tik lengiau virškinama, bet ir yra labai vertinga: joje gausu geležies, kuri reikalinga kraujo raudoniesiems kūneliams, cinko – mūsų imuminei sistemai, už darnią nervų sistemos veiklą atsakingo vitamino B, vitamino E, kuris yra antioksidantas bei Omega 3 riebiųjų rūgščių, gerinančių širdies veiklą. Taip pat brandinta mėsa tinka žmonėms, turintiems padidėjusį cholesterolio kiekį ar kenčiantiems nuo skrandžio bei sąnarių ligų.

Mėsos išpjaustymas – žinovų rankose

B. Migonienė mėsos išpjaustymo techniką prilygina menui, nes kiekvienas gabalėlis čia ruošiamas su meile ir dėmesiu. Moters teigimu, visa jautiena yra be galo skani bei minkšta, tik konkrečiam mėsos gabalėliui reikia
pasirinkti teisingą gaminimo būdą. „TAR TAR“ išpjaustytojas Gintaras Žakevičius ne tik išpjausto ūkininkų pristatytų galvijų mėsą atskirais gabaliukais, bet ir pagamina dešreles bei burgerius. „Jis tikras menininkas – nuolat ieško būdų, kaip patraukliau ir estetiškiau pateikti jautienos gabalėlius, kad jie taptų šedevru ir ant mūsų klientų stalo“, – šypsosi B. Migonienė.

„TAR TAR“ parduotuvėlės konsultantės ne tik prekiauja kokybiška brandinta jautiena, bet šnekasi su kiekvienu pirkėju, pataria, kokį gabalėlį geriausia išsirinkit planuojamam gaminimo būdui. „Mus jau atradę jaunos mamos,
kurios džiaugiasi mūsų atrinktais geriausiais gabalėliais jų vaikučiams. Pasiūlome ir papildomą paslaugą – gabalėlius atskirai vakumuoti mažomis porcijomis, kad savo atžaloms mamos galėtų kasdien gaminti iš šviežios mėsytės“, – sako „TAR TAR“ įkūrėja.

Pavadinimai lietuvių ir anglų kalbomis

Jei žmogus nori greitos vakarienės, „TAR TAR“ gali pasiūlyti jautienos ir ėrienos dešrelių ar burgerių. Jei planuojate kepti kepsnį, siūlo ne tik klasikinių antrekoto ar nugarinės kepsnių, bet ir alternatyvių kepsnių – „rump steak“, „trip tip“, „flat iron“, „flank steak“, kurie pasižymi daug intensyvesniu ir sodresniu jautienos skoniu. Na, o besiriuošiančiam gaminti kvapnų troškinį „TAR TAR“ visada gali pasiūlyti kumpio, sprandinės ar kulninės. O kur dar „TAR TAR“ gardžiausi ėriuko gabalėliai – nuo nugarinės ir kulniukų, taip pat jautienos ir žvėrienos konservai, jautienos koldūnai ir dar daug daug visko. „Kad gaminami patiekalai būtų kvapnesni, į mėsos krepšelį įdedame šakelę rozmarino“, – subtilia paslaptimi dalinasi B. Migonienė.

„TAR TAR“ įkūrėjai ir darbuotojai pasiruošę ne tik patarti, edukuoti klientus, supažindinti su produktų pavadinimais, įvairove, nes didžiausias visų čia dirbančių troškimas, kad mes visi turėtume galimybę maitintis tik kokybiškai, valgydami produktus, užaugintus atsakingų Lietuvos ūkininkų.

Naujienas iš „Tar Tar“ parduotuvės sekite čia: FB

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA