„Ryanair“ lėktuvu skridusi keleivė: likome tik su mobiliaisiais telefonais | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ lėktuvu skridusi keleivė: likome tik su mobiliaisiais telefonais

delfi.lt 2017/10/04 13:29
Delfi.lt nuotr.

Trečiadienio rytą Didžiosios Britanijos naikintuvų perimtu skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvu iš Kauno į Londono Lutono oro uostą skridę keleiviai pasakoja, kad kol kas turėjo palikti asmeninius daiktus, ruošiasi papildomai patikrai.

„Skrydis vėlavo apie valandą, bet nerimo jokio nekilo, tik jau artėjant prie oro uosto, pranešė, kad leisimės kitame oro uoste ir liepė niekam nelipti iš lėktuvo. Orlaiviui nusileidus, visi keleiviai buvo paprašyti palikti lėktuvą ir savo daiktus sudėti ant žemės netoli lėktuvo“, – DELFI pasakojo lėktuvu skridusi vilnietė Jovita (vardas pakeistas).

DELFI jau rašė, kad naikintuvai šį „Ryanair“ orlaivį perėmė ir palydėjo iki Stanstedo oro uosto dėl gauto „saugumo perspėjimo“. Vėliau, kaip skelbia naujienų agentūra Reuters, „Ryanair“ pranešė, kad tai buvęs, įtariama, apgaulingas pranešimas apie pavojų lėktuve.

Pasak Jovitos, su savimi leido pasiimti tik mobilųjį telefoną, jai susidarė įspūdis, kad palikti daiktai bus tikrinami.

„Keleivius be asmeninių daiktų, išskyrus mobilųjį telefoną, susodino autobusą ir kažkur veža. Ėmus teirautis, kur keliauja, kiti keleiviai spėjo, kad važiuojama kažkur vis dar oro uosto teritorijoje“, – šiek tiek po 12 val. Lietuvos laiku DELFI pasakojo mergina.

Kita keleivė DELFI pasakojo, kad keleiviai autobusiuku važiavo į oro uostą, jie bus tikrinami papildomai.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida praneša, kad Stanstedo oro uoste nusileidusį lėktuvą apsupo policijos pareigūnai.

Lėktuvas, skridęs iš Kauno į Lutoną saugiai nutūpė stebint Esekso policijai.

Kauno oro uosto interneto puslapyje nurodyta, kad į Lutoną lėktuvas išskrido ne 7:30 val., kaip numatyta tvarkaraštyje o per pusvalandį vėliau, tai yra 8:06 val.

Trečiadienį iš Kauno į Londono Lutono oro uostą skridusį „Ryanair“ lėktuvą perėmė Didžiosios Britanijos naikintuvai.

Oficialių duomenų nėra

Lietuvos Civilinės aviacijos administracija DELFI teigė kol kas neturinti oficialių duomenų, dėl ko įvyko šis incidentas.

„Tikslių duomenų, žinokite, šiandien neturime. Tik žinome tokią hipotezę, daugiau iš neoficialių šaltinių, kad lyg ir mūsų Kauno oro uosto tarnybos gavo pranešimą apie padėtą sprogmenį ar oro uoste, ar orlaivyje. Lyg tas pranešimas nepasitvirtino, t. y. buvo priimtas sprendimas, kad jis yra netikras, nerimtas ir lėktuvas buvo išleistas skrydžiui“, – komentavo administracijos direktorius Joris Gintilas.

Jis teigė, kad Lietuvos tarnyboms nėra žinoma, kodėl Jungtinės Karalystės oro erdvė buvo uždaryta, kodėl buvo pakelti naikintuvai ir kodėl lėktuvas nukreiptas į Stanstedą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA