Pasaulio auksas – Kauno rajono irkluotojų rankose | Kas vyksta Kaune

Pasaulio auksas – Kauno rajono irkluotojų rankose

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Pakaunė pasaulio sporto bendruomenėje linksniuojama jau antrą mėnesį. Visai neseniai auksu puošėsi iš Padauguvos kilęs Andrius Gudžius. Šį kartą auksą iš Pasaulio irklavimo čempionato parvežė Dovydas Nemeravičius iš Batniavos ir Aurimas Adomavičius iš Šilelio kaimo.

[galerija kiek=”8″]

Lietuvai tai buvo pirmas tokio rango varžybų medalis, laimėtas šioje rungtyje. Puikių rezultatų pasiekė ir Povilas Stankūnas iš Lapių, Ieva Adomavičiūtė iš Šilelio ir Giedrė Rakauskaitė, karjerą pradėjusi Kauno rajono sporto mokykloje ir šiame čempionate iškovojusi pirmąją vietą neįgaliųjų sportininkų tarpe.

Pasaulio čempionų titulas tapo vyšnia ant nuostabaus Lietuvos porinės keturvietės sezono torto – lietuviai laimėjo visas elitines varžybas, kuriose dalyvavo. Irkluotojų komanda šį sezoną susišlavė Pasaulio taurės I ir III etapų laimėtojų bei Europos ir pasaulio čempionų titulus.

„Sunku atsiminti akimirkas po finišo. Pirmąsias sekundes nepatikėjome, kas įvyko, skausmas užgožė, tačiau viską atpirko Lietuvos himnas. Sunku buvo susitvarkyti su jauduliu. Kai visą sezoną lyderiauji, tai dižiulė baimė atsiranda prieš paskutinį startą nepralaimėti. Tačiau atidavėme savo širdis“, – įspūdžiais iš auksinio čempionato dalijosi jauniausias įgulos narys, 20-metis Dovydas Nemeravičius, kurį po finišo net gi prireikė gaivinti.

Vilniaus oro uoste čempionus pasitiko jų artimieji, Lietuvos irklavimo federacijos atstovai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzenevičiūtė, Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas, Batniavos seniūnas Šarūnas Pikelis ir pirmasis treneris Antanas Lavickas besididžiuojantis auklėtinių pasiekimais.

„Mes džiaugiamės ir dėkojame, kad savo pergalėmis garsinate Pakaunę. Tai – gražus pavyzdys kaip kilęs iš mažo kaimelio ir būdamas nepaprastai atkaklus ir užsispyręs gali pasiekti savo užsibrėžtų tikslų“, – čempionus sveikino P. Visockas.

Sportininkai patikino, kad auksą garantavo ne tik sunkus darbas ir truputis sėkmės, bet ir trenerių dėmesys, artimųjų palaikymas.

Jaunuosius sportininkus globojo Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas, Kauno rajono sporto mokykla ir Kultūros, švietimo ir sporto skyrius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA