Kokia Kalėdų eglė šiais metais papuoš Kauną? | Kas vyksta Kaune

Kokia Kalėdų eglė šiais metais papuoš Kauną?

R. Tenio nuotr.

Nenumaldomai artėja metas, kuomet didieji Lietuvos miestai pasipuoš kalėdinėmis eglutėmis, o naujienų portaluose pasipils raginimai vėl rinkti gražiausią Lietuvos šventinį medį. Liesis aistros, įtikinimai, kad jų miesto eglė pati gražiausia. Nors oficialiai informacija apie Kauno kalėdinę eglę dar nėra skelbiama, portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, kokia žaliaskarė Kauną papuoš šiais metais, ir ar kauniečiai vėl bus išskirtiniai, o jų eglės plūs žiūrėti ir vertinti visos Lietuvos žmonės.

Šiuo metu Kauno savivaldybė jau baigia dėlioti visus taškus paskelbtame šventinių kalėdinių renginių ir eglutės puošybos konkurse. Jau šią savaitę turėtų oficialiai paaiškėti, kam atiteks garbė ir rūpesčiai pasirūpinti laikinosios sostinės didžiausiais metų renginiais ir, žinoma, eglutės sukūrimu.

Šiemet teikę viešųjų pirkimų konkurso paraiškas, turėjo pasirūpinti ne tik renginiais, bet ir eglutės idėja. Valdininkai ir konkurso dalyviai svarsto, ar tai pati geriausia idėja, kai vienoje paraiškoje reikia pateikti ir sumanymus renginiams, ir kūrybinius sprendimus būsimos eglutės vizualiai vizijai. Kol atsakingi savivaldybės darbuotojai galutinai nuspręs, teks palaukti dar keletą dienų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, šiemet sulaukta trijų kūrybinių idėjų, kaip būtų galima realizuoti eglutę.

Pirmieji kandidatai siūlo eglutę įprasminti pasitelkiant stiklinius kubus, iš kurių būtų sukurta žaliaskarės trapecija. Eglutė būtų vizualiai apšviesta, o kubuose būtų galima išvysti įvairias vizualizacijas.

Antroji idėja – eglutę sukurti iš įvairių atliekų.

Trečias siūlomas sprendimas šiek tiek primena praėjusiais metais Vilniaus Rotušės aikštę puošusią žaliaskarę. Planuojamas kalėdinės eglutės įžiebimas Kauno rotušėje – gruodžio 2 dieną.

Tad, kol laukiame oficialių rezultatų, kuriuos Kauno miesto savivaldybė turėtų paskelbti jau šią savaitę, kviečiame padiskutuoti, kokios eglutės Kaune šiais metais norėtumėt jūs?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA