„Kaunas 2022” skelbia tarptautinę logotipo konkurso žiuri komisiją | Kas vyksta Kaune

„Kaunas 2022” skelbia tarptautinę logotipo konkurso žiuri komisiją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Kaunas 2022“ pratęsia konkursą programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ logotipui ir vizualiniam identitetui sukurti ir skelbia tarptautinę aštuonių ekspertų žiuri komisiją.

[galerija kiek=”8″]

Iki šiol konkursas sulaukė didelio dėmesio tiek iš tarptautinių agentūrų, tiek Lietuvos kūrybinių agentūrų. „Labai dėl to džiaugiamės ir jaučiamės esantys ypatingai atsakingi už atitinkamą profesionalumą organizuojant konkursą. Tikimės, kad konkurso sąlygų atnaujinimas, nors kiek uždelstas, pakels konkurso vertinimo kokybę į tarptautinį lygį ir užtikrins maksimalų jo skaidrumą“, teigia konkurso koordinatorė Ana Čižauskienė ir džiaugiasi, kad prie komisijos galėjo prisijungti komisijos nariai iš Lietuvos ir užsienio, turintys didelę profesinę patirtį ir padėsiantys atsirinkti kūrybiškiausią sprendimą vienam pagrindinių būsimų metų Europos kultūrinių projektų.

Konkursas truks iki 2017 m. lapkričio 3 d., o atrinktas pasiūlymas pakeis iki šiol konkursiniam programos etapui sukurtą laikinąjį logotipą ir tarnaus „Kauno – Europos kultūros sostinės“ programos sklaidai 2017-2023 m. laikotarpiu.

Komisijos nariai:

1. Peter Bilak (Nyderlandai)
Vienas garsiausių olandų grafinio dizaino profesionalų, gyvenantis Nyderlanduose.
2. Fion Dobbin (Latvija)
Dizaino konsultacijų įmonės „Age5” įkūrėjas ir kūrybinis direktorius, socialaus verslo kompanijos „ Mammu” bei technologinio startuolio „Crowd Media” vadovas. Būdamas industriniu dizaineriu pagal praktiką, Fionn yra laimėjęs keletą apdovanojimų (pvz., EVA, Galaxy, AIT) dirbdamas kaip kūrybinis direktorius renginių, dizaino, marketingo agentūrose. Jis taip pat bendradarbiavo su daugiau nei trisdešimčia prekės ženklų (pvz., General Motors, BASF, ADIDAS) kaip inovacijų dizaineris ir kūrybinis konsultantas.
3. Will Rust (Kopenhaga)
​Reklamos agentūros „Ogilvy” vyriausiasis kūrybos vadovas​
4. Viktoras Bachmetjevas (Lietuva)
Lietuvos kultūros ministrės patarėjas, filosofas.
5. Marius Dirgėla (Lietuva)
Lietuvos dizaino forumo steigėjas, Vilniaus dailės akademijos komunikacijos skyriaus vedėjas, Lietuvos dizaino prizo „Geras dizainas“ projekto vadovas.
6. Gintaras Šeputis (Lietuva)
Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos (KOMAA) direktorius, 20 metų dirbantis reklamos ir komunikacijos versle.
7. Jūratė Tutlytė (Lietuva)
„Kaunas 2022” platformos „Dizainas visiems“ kuratorė. Jūratė yra Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto docentė, menotyrininkė, XX ir XXI amžių architektūros bei dizaino ekspertė, tyrinėjanti šiuolaikinius urbanistinius procesus, teritorinius planavimus, kultūrines industrijas, šių ir giminingų laukų paradigmas.
8. Virginija Vitkienė (Lietuva)
„Kaunas 2022” meno vadovė, meno kritikė, kuratorė, Kauno bienalės vadovė, Kultūros ministerijos kolegijos narė, Lietuvos kultūros instituto tarybos narė.

Norintys dalyvauti konkurse ir gauti išsamų informacinį sąlygų paketą (detalios konkurso sąlygos, dalyvio anketa, programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ aprašas) turi registruotis el. paštu: agne@kaunas2022.eu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA